Pět ložnic, bazén, jezírko, stropní malby a dotek indonéského nádechu uprostřed Karibiku. Takové je někdejší sídlo Davida Bowieho, které se opět dostalo do prodeje. Zpěvák, který dva dny po svých narozeninách podlehl rakovině, v něm s manželkou strávil krásné chvíle.

Sám Bowie sídlo nazýval »ostrov fantazie«. Vyzdobit ho nechal v indonéském stylu. „Chtěl jsem něco co nejmíň připomínající Karibik, jak to jen bylo možné. Je to můj osobní rozmar. Miluji klišé a tento dům je pro mě nádherným klišé,“ prohlásil Bowie v roce 1992.

Osobitý zpěvák se však v sídle vůbec nemohl soustředit na skládání. Nic ho nemotivovalo. „Dům je natolik poklidným místem, že nemám žádnou motivaci k tomu, abych zde skládal,“ prohlásil později Bowie a sídla se zbavil za 125 milionů. Tropické sídlo prodal britskému milionářovi a básníkovi Felixi Dennisovi.

Jenže ten v roce 2014 zemřel a sídlo se dostalo znovu do prodeje. Na stránkách realitní agentury Knight Frank s požadovanou cenou půl miliardy korun. Jenže nabídka již byla učiněna, a byť k samotnému prodeji ještě nedošlo, vypadá to, že sídlo bude mít nového majitele co nevidět.

Fotogalerie
18 fotografií