Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

5 tajemství Davida Bowieho: Proč spal s Jaggerem a bál se o své sperma? A proč vážil jen 38 kilo?

/
  • Byl neskutečně barevnou osobností, žil několik různých životů. O Davidovi Bowiem by se daly popsat stohy papíru. Zde je pár zásadních zajímavostí o něm.
    12. ledna 2016 ● 16:36

    Byl neskutečně barevnou osobností, žil několik různých životů. O Davidovi Bowiem by se daly popsat stohy papíru. Zde je pár zásadních zajímavostí o něm.

  • 1.

    Dvoubarevné oči

    Na každé jeho pořádnější fotce si toho každý všimne: On má každé oko jinak barevné! Dvoubarevný pohled byl jedním z jeho poznávacích znamení, odznakem jeho jedinečnosti. S touto anomálií (říká se jí heterochromie) se ovšem nenarodil. Když mu bylo 15, tak ho během školní hádky (prý o dívku) praštil spolužák George Underwood pěstí tak, že mu lékaři dlouho zachraňovali levé oko. A to se po zbytek života vinou nehybné zornice jevilo hnědým, zatímco pravé měl dál blankytně modré. Incident se udál na chlapecké střední technické škole v Bromley. V roce 2004 ho navíc do oka zasáhlo z publika hozené lízátko…

    David Bowie měl jedno oko hnědé a jedno blankytně modré.
    Autor: Profimedia.cz, EPA, Reuters

  • 2.

    Jméno podle nože

    Původně se jmenoval David Robert Jones, protože ale Davy Jones byl frontman kapely The Monkees, zvolil si nové jméno, a to podle Jamese »Jima« Bowieho (1796–1836), což byl voják, lovec a lídr tzv. Texaské revoluce. A taky vynálezce slavného zálesáckého bowie nože, jímž se dalo bojovat, ale i porcovat ulovenou zvěř, chystat dřevo na oheň i vybírat kousky masa ze zubů. Proto se mu říkalo také Arkansaské párátko… Bowieho druhá žena Iman má dýku dokonce vytetovanou na kotníku.

    Původně se jmenoval David Robert Jones, protože ale Davy Jones byl frontman kapely The Monkees, zvolil si nové jméno, a to podle Jamese »Jima« Bowieho (1796–1836), což byl voják, lovec a lídr tzv. Texaské revoluce. A taky vynálezce slavného zálesáckého bowie nože!
    Autor: Profimedia.cz, EPA, Reuters

    Původně se jmenoval David Robert Jones, protože ale Davy Jones byl fronton kapely The Monkees, zvolil si nové jméno, a to podle Jamese »Jima« Bowieho (1796 – 1836), což byl voják, lovek a lídr tzv. Texaské revoluce. A taky vynálezce slavného zálesáckého bowie nože!
    Autor: Profimedia.cz, EPA, Reuters

  • 3.

    V posteli s Jaggerem

    Od roku 1969 žil Bowie s velmi svobodomyslnou Američankou Angelou Barnett. Jejich vztah vydržel 10 let a byl prosycen drogovými a sexuálními orgiemi. „Noc před naší svatbou jsme si užívali ve třech s kamarádkou a málem jsme zmeškali obřad,“ popsala ona. „Sex pro ně představoval totéž co pro jiné podání ruky na konci jednání,“ vyzvonil později Bowieho osobní asistent Tony Zanetta. On se nejednou díval, jak s jeho ženou souloží Mick Jagger, ona pro změnu jednou našla oba nahé v posteli. „Říkám: Tak jakou jste měli noc, pánové? Myslím ale, že nešlo o žádnou romantiku, ale jen rozmar z opilosti. Byli tak namol, že nemohli ani mluvit,“ vzpomínala Angie. Bowie neměl svou sexuální orientaci asi nikdy zcela vyřešenou…

    David Bowie strávil divokou noc s Mickem Jaggerem.
    Autor: Profimedia.cz, EPA, Reuters

  • 4.

    Drogová troska

    Těžko říct, jestli někdo »prohnal nosem« víc drog než David Bowie. Říkalo se dokonce, že mu kokain tak »rozežral« nosní přepážku, že měl náhradní z platiny. „Nebral jsem drogy pro potěchu, díky nim jsem nemusel vůbec spát a mohl i několik dní v kuse pracovat,“ vysvětloval. Řadu let žil na tzv. »bílé dietě«, což znamenalo kokain a k němu jen mléko a občas paprika. Však se také dostal pod 40 kilogramů váhy a s popelavou kůží a vykotlanými zuby připomínal chodící mrtvolu. Byl těžce paranoidní, měl halucinace. Za okny viděl pršet mrtvoly, bál se čarodějnic kradoucích jeho sperma, aby mohly zplodit Satana, v lednici skladoval vlastní moč… Žil v obklopení »ochranných« pentagramů. S neřestmi údajně skoncoval až před šedesátkou. „Vyhýbám se drogám, nechlastám, nekouřím, jenom kávu do sebe dál liju na litry,“ chlubil se v sedmapadesáti.

    Těžko říct, jestli někdo »prohnal nosem« víc drog než David Bowie. Říkalo se dokonce, že mu kokain tak »rozežral« nosní přepážku, že měl náhradní z platiny.
    Autor: Profimedia.cz

  • 5.

    Kolaps v Praze

    Drogami a chlastem zhuntované tělo začalo Bowiemu vypovídat poslušnost už v roce 2002. Zkolaboval během dovolené na Floridě a osm hodin balancoval mezi životem a smrtí. Tehdy mu přitom bylo jen pětapadesát! O dva roky později nedokončil kvůli srdeční slabosti pražský koncert. „Skácel se v zákulisí. Oficiálně jeho kolaps způsobil skříplý nerv v krční páteři, bolest na prsou střílející do ramene a ruky ale mohly být i důsledkem infarktu,“ psal tehdy Blesk. Však také zpěváka z hotelu vezli do Motola a po dalších problémech v Berlíně mu operovali ucpanou srdeční tepnu.

    Drogami a chlastem zhuntované tělo začalo Bowiemu vypovídat poslušnost už v roce 2002. Zkolaboval během dovolené na Floridě a osm hodin balancoval mezi životem a smrtí. Tehdy mu přitom bylo jen pětapadesát! O dva roky později nedokončil kvůli srdeční slabosti pražský koncert.
    Autor: Profimedia.cz, EPA, Reuters

    Fotogalerie
    8 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 6

janetazahro:  SKVELY MUZIKANT, NADHERNE SKLADBY, IKONA 20. STOLETI ! Pracovity clovek, aspon co se tyka hudby, jeste pred smrti natocil dva klipy, vydal desku, kterou kritika vynasi na vrchol jeho tvorby. Skoda ho .

(12. 01. 2016 23:33)

Ruudazvostravy: Dejvit Bówý Knajf,bů*zerant 1.lyga ve víslušbje,vopr*dcal fšecki Rólynkstouni do zadní trubyčki a eště jym vihrožoval.

(12. 01. 2016 23:09)

majojo: Takže se vlastně dožil požehnaného věku.

(12. 01. 2016 18:08)

nicnezpravda: Kdyby skutečně bral tolik drog jak píšete tak by se dožil polovičního věku možná i méně..

(12. 01. 2016 18:01)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy