9:00 hodin
V centru Mnichova se otevřou dveře jezuitského chrámu sv. Michaela. Rakev s ostatky bude vystavena v postranní lodi chrámu. Fanoušci se mohou poklonit zesnulému a zapsat se do kondolenční knihy. Sám herec před svou smrtí projevil přání, aby lidé přišli v bílém a na jeho pohřeb nenosili květiny a aby peníze, které by za ně utratili, věnovali raději dalajlamově nadaci Save The Children pro chudé děti.

13:00 hodin
Do chrámu začnou přicházet smuteční hosté, kteří se chtějí naposledy rozloučit s náčelníkem Apačů. Vejde se až tisíc hostů! Podle zvyklostí se dveře uzavřou v okamžiku, kdy je kapacita naplněna. Očekává se příchod mnoha hereckých kolegů z celé Evropy. Rakev přikryje francouzská vlajka, vystaveny budou všechny hercovy řády.

14:00 hodin
Začne zádušní mše. Pierre Brice sám před svým skonem vybral meditaci s texty a hudbou, přál si také píseň Ave Maria. A povinností pak bude ústřední melodie z filmů o Vinnetouovi! A do ní prý zazní i nebožtíkův hlas s nádherně měkkým francouzským přízvukem. „Pustíme část proslovu, který Pierre měl v roce 1973 v New Yorku na pohřbu Lexe Barkera,“ prozradila jeho švagrová Gabi.

15:30 hodin
Po asi 90minutové mši bude Briceovo tělo odvezeno do nedalekého Gräfelfingu, kde bude zesnulý uložen v rodinném kruhu do hrobky. „Věčná loviště budou v Německu,“ oznámil už dávno. Dožít chtěl v Ga-Pa, ale do nové vily se už nestihl přestěhovat...

Gott: Nepozvali mě
„O pohřbu Pierra Brice vím, jsem teď shodou okolností dokonce v Německu, ale do Mnichova nepojedu. Nedostal jsem od rodiny, tedy paní Helly, do této chvíle žádné pozvání. Nechci proto nikam jezdit, rozloučím se s Pierrem ve čtvrtek ve vzpomínkách, kterých mám na něj dost a dost. Byl to skvělý člověk.“

Video
Video se připravuje ...

Karel Gott o mrtvém kamarádovi Vinnetouovi: Přísného jen hrál! Luboš Procházka

Fotogalerie
4 fotografie