Na Silvestra roku 1984 má bubeník Rick Allen britské skupiny Def Leppard těžkou autonehodu. S přítelkyní pospíchal na party do Sheffieldu a havaroval. Nebyl připoutaný, vylétl předním sklem z auta a skončil v poli.

„Měl jsem pocit, jako by mi levá ruka zůstala uvnitř vozu,“ vzpomínal později. Měl naneštěstí pravdu a přestože se mu ji lékaři pokusili přišít, kvůli infekci neuspěli.

Tady by měl být rockové pohádky o slávě konec, ale Def Leppard se k tomu postavili úplně jinak. Skupina na svého těžce zraněného kamaráda počkala. Jeho přítel Jeff Rich ze skupiny Status Quo pro něj vymyslel elektronický bicí systém, který Allen může ovládat jen jednou rukou a oběma nohama.

Bubeník nahrává se svými kolegy album Hysteria, kterého se jen ve Spojených státech prodá neuvěřitelných 20 milionů. Hudební magazín Gigwise Allena zařadil v žebříčku 100 nejlepších bubeníků na 7. místo.

Další rána čeká kapelu v roce 1991, kdy se její sólový kytarista Steve Clark předávkuje drogami. Def Leppard to opět nesrazilo na kolena a o tom v jaké formě jsou dnes, se můžete přesvědčit i na dvou koncertech v Česku.

Fotogalerie
7 fotografií