Skupina, která se dostala v osmdesátých letech na vrchol své slávy s hity Still Loving You nebo Wind of Change, zavítala po pěti letech opět do České republiky.

Letadlo s pěti hudebníky dosedlo na Letiště Václava Havla o půl sedmé v podvečer a odtud, každý v jedné limuzíně, zamířili do luxusního hotelu Mark v centru Prahy. Vyrazili na večeři a sbírali síly na fanoušky hodně očekávaný páteční koncert v pardubické ČEZ Aréně.

Doménou heavymetalové skupiny jsou rockové balady i rychlé písně. Za dobu své kariéry muzikanti z Hannoveru spolupracovali s Berlínskou filharmonií, vyzkoušeli si elektronické experimenty a vydali akustickou desku. Nejvíc je proslavilx hity Rock you like a Hurricane, Still Loving You a Wind of Change, píseň je jedním ze symbolů pádu Berlínské zdi v roce 1989. Pod názvem Pískaná je neodmyslitelnou součástí většiny tuzemských vesnických zábav.

Skupina Scorpions vznikla v roce 1965 nejdřív jako žákovský soubor. Založil jej Rudolf Schenker. Na profesionální dráhu se kapela vydala v roce 1969. Na vrcholu byla v 80. letech. Z roku 1984 pochází deska Love At First Sting, která je považovaná za jejich nejlepší. Z ní také pocházejí jejich největší hity.

Fotogalerie
10 fotografií