Čtyřdenní oslavy, kterých se zúčastnilo okolo stovky hostů, vyšly herce Clooneho (53) na pořádný balík. A není divu, vedle samotného obřadu totiž oslava jeho vstupu do manželství zahrnovala koktejlové party u bazénů, pompézní večeře v nejdražších hotelech Benátek nebo samotnou svatební recepci.

Nemalou částku také představují samotné svatební šaty nevěsty. Ty se skládaly ze stovky perel a jejím autorem byl návrhář Oscar de la Renta. A aby krása princeznovských šatů byla „dekorována“ patřičným prostředím, objevily se při soukromém obřadu v luxusním sedmi hvězdičkovém hotelu s výhledem na benátský Velký kanál, který se musel pro turisty na několik hodin uzavřít.

K menším položkám pak patří pronájem vodních taxíků, které vozily po městě nejen novomanžele, ale i samotné svatebčany. Mezi nimi nechyběly hollywoodské hvězdy jako Matt Damon nebo Sandra Bullock, nebo modelka Cindy Crawford. I když se očekávalo, že se během čtyřdenního maratonu objeví další slavný manželský pár Brad Pitt a Angelina Jolie, hosté i přítomní paparrazi byli zklamaní, pár se totiž nedostavil.

Samotný třiapadesátiletý Clooney řadu let odolával všem krásným ženám a dlouho si prosazoval své staromládenectví. To se však změnilo v říjnu minulého roku, kdy poprvé potkal svou Amal. Jejich vztah nabral velké obrátky a už v dubnu se zasnoubili. Své „ANO“ si řekli tuto sobotu v Benátkách.

Fotogalerie
14 fotografií