Italské Benátky zažívají obrovský nápor novinářů, kteří se do města sjíždějí před chystanou svatbou George Clooneyho. Ačkoli si Clooney a jeho britská snoubenka řeknou ano nejspíš až v pondělí, jsou Benátky už nyní plné slavných hostů.

Vyfotit se podařilo už Matta Damona, očekává se i příjezd Brada Pitta a Angeliny Jolie či Sandry Bullock. Nejrůznější předsvatební akce se konají  během víkendu. V pátek program odstartoval slavnostní galavečeří v luxusním hotelu Cipriani na ostrově Giudecca, kde je většina hostů ubytovaná.

Bude svatba v pondělí?

Dnes má následovat večírek, na němž zazpívají mimo jiné italský tenorista Andrea Bocelli nebo americká zpěvačka Lana del Rey. Ačkoli pár datum svatby oficiálně neoznámil, jsou Benátčané přesvědčeni, že den "D" nastane v pondělí. Místní úřady totiž právě na tento den nařídily uzavřít přístupové cesty k renesančnímu paláci Cavalli, kde se podle všeho bude obřad odehrávat.

Clooney se se svou nastávající seznámil loni; pár se zasnoubil letos v dubnu. Alamuddin, absolventka Oxfordské univerzity, se specializuje na lidská práva a v minulosti zastupovala například zakladatele serveru WikiLeaks Juliana Assange či bývalou ukrajinskou premiérku Juliji Tymošenko. Pro Clooneyho  půjde o druhé manželství. Alamuddinová se bude vdávat poprvé.

Fotogalerie
15 fotografií