Zemřel americký herec James Garner (†86). V sobotu odešel přirozenou smrtí ve svém domě v Los Angeles. S odvoláním na losangeleskou policii o tom dnes informovala agentura AP.

Nejvíce se Garner proslavil jako titulní hrdina westernového seriálu Maverick. Jeho kariéra však započala již v 50. letech.  Objevoval se v televizi i filmech a za roli ve filmu Murphyho dobrodružství byl v roce 1986 nominován na Oscara.

Jamese Garnera jste mohli vidět například ve filmovém zpracování Mavericka, kde ztvárnil elegantního šerifa Zanea Coopera. Hrál zde spolu s Melem Gibsonem a Jodie Foster. Po boku Clinta Eastwooda, Donald Sutherlanda a Tommy Lee Jonese se vypravil do kosmu ve filmu Vesmírní kovbojové. V romantickém filmu Zápisník jedné lásky zase pomáhal hlavní hrdince s amnézií, aby si vzpomněla na jejich společné mládí.

James Garner byl od roku 1956 ženatý s Lois Clarke, se kterou se vzali jen dva týdny po seznámení. Spolu měli dceru Gigi a Garner navíc adoptoval manželčinu dceru Kimberly z prvního manželství.