Poslední sbohem přišla missce dát asi stovka lidí. Dům smutku však patřil nejdříve výlučně nejbližší rodině a příteli krásné Márii. "Nikoho jiného mezi sebe nepustili, její smrt prožívají velmi těžko. S Márií se loučili jen v nejužším kruhu," řekl pro Nový Čas rodinný známý. Partner Tomáš prožíval ztrátu své lásky opravdu těžce. Od zesnulé přítelkyně, jejíž tělo bylo uloženo v bílé rakvi zasypané květinami, se nepohnul ani po soukromé rozlučce, když se s Máriou přišli rozloučit i její kamarádi.

Přátelé se s modelkou, která měla na kontě i start ve finále Miss Universe 2010, loučili v tichosti asi hodinu a při myšlenkách na ni jim hráli melancholické písně. Mezi smutečními byl i zpěvák Tomi Popovič, který na rozloučení zazpíval její oblíbenou píseň Tears in Heaven. "Bylo mi ctí zpívat pro takového skvělého člověka, jak byla Ria a pro její rodinu," přiznal po pohřbu zpěvák.

Jak došlo k osudné nehodě

Mária zahynula při úterní srážce s kamionem, kterou možná zavinil její zdánlivě nevinný telefonát kamarádce. Podle dostupných informací jela dívka příliš rychle, navíc za špatného počasí a na nebezpečném úseku! Nedaleko Žiliny vjela do protisměru a její octavii doslova rozmačkal náklaďák. "Dostala smyk a vletěla přímo na mě. Nemohl jsem zabrzdit," tvrdil protijedoucí řidič. Blonďatá modelka doplatila zřejmě na to, že se plně nevěnovala řízení. V tabulce se sami přesvědčte o tom, jak rizikové je v autě používat telefon...

Psaní SMS = auto 5 sekund bez řidiče!

Na rizika užívání mobilů za volantem čerstvě upozornil BESIP. Nejrizikovější je psaní SMS, při němž řidič až na pět sekund spouští zrak ze silnice! Při rychlosti 90 km/h přitom urazí 110 metrů, což je délka fotbalového hřiště! Riziko nehody je až 8x vyšší!

telefonování ... riziko nehody 1,3krát vyšší

hledání telefonu ... riziko nehody 1,4krát vyšší

vytáčení čísla ... riziko nehody 2,8krát vyšší

psaní SMS ... riziko nehody 8krát vyšší

Fotogalerie
6 fotografií