Festival v Cannes však není jen přehlídka věhlasných herců a hereček na červeném koberci. V jihofrancouzském městě u pobřeží Středozemního moře si přijdou na své nejen fanoušci filmu, ale třeba i středomořské kuchyně.

Nejedno oko totiž spočine na stolech s lahůdkami, nad kterými se vám sbíhají sliny. Kaviár, uzený losos, telecí s delikátním foie gras (husí jatýrka) a ty nejsladší dezerty... To vše ale bylo připraveno pro desítky velikánů filmového světa.

Porotu tradičního festivalu, pořádaného v Cannes od roku 1946, tentokrát vede legendární režisér Steven Spielberg (67), předávání cen pak bude moderovat francouzská herečka Audrey Tautou (36).

Velkým favoritem dvanáctidenního festivalu, jehož organizace spolyká 518 milionů korun, je nová verze klasického románu Velký Gatsby s Leonardem DiCapriem (38) v roli, kterou kdysi ztvárnil Robert Redford (76). Potlesk ve stoje pak čeká legendu francouzského filmu Alana Delona, který si přijde pro cenu za celoživotní dílo.

Z krásek dorazila již "miss plastika" Nicole Kidman. Přijede i slavná herečka českého původu Kim Novak (80), jejíž tatínek kdysi přijel do Ameriky jako Josef Novák. Spekuluje se i o účasti české topmodelky Karolíny Kurkové (29), napjatě se bude vyhlížet Eva Herzigová (39), která jen před necelými 4 týdny porodila třetího synka Edwarda...

Fotogalerie
9 fotografií