Gérard Depardieu (64): Své víno prodává i v ČR

Asi nejnadšenějším vinařem mezi celebritami je francouzský herec Gérard Depardieu. Vlastní pozemek s rozsáhlými vinicemi ve Francii. Miluje procházky na vinici a nachází tam klid. Jeho s láskou pěstěná vína si získala věhlas po celém světě, vyzdvihované je především červené suché víno Tigné. Některá z jeho vín se dají pořídit i v České republice, musíte ale sáhnout hluboko do kapsy. Ta lepší stojí 2000 až 3000 korun.

Drew Barrymore (38): Má už několik cen za víno

Kdo by to do ní řekl? I slavná hvězda filmu E.T. – Mimozemšťan je milovnicí vína a je majitelkou vlastních sklepů. Její víno Pinot Grigio dokonce vyhrálo hned několik prestižních cen.

Richard Gere (63): Milovník vína a Toskánska

Milenec Julie Roberts z filmu Pretty Woman si už dávno zamiloval italský region Toskánsko. Jeho řada vín je produkována společností Tenuta San Filippo di Montalcino. A Gerův archivní Bedford Post z roku 2007 má dobrou pověst po celém světě.

Francis Ford Coppola (73): Vinaří už skoro 40 let!

Snad prvním mužem, který v Hollywoodu, známém spíš konzumací whisky, začal s vínem, je legendární režisér Coppola (Kmotr), který první vinohrad koupil už v roce 1975. Jak si vede, není příliš známo, ale faktem je, že právě on přivedl spoustu dalších celebrit k pěstování vlastních vín.

Fergie (37): Založila rodinnou vinnou známku!

Na začátku roku 2012 oznámila zpěvačka skupiny Black Eyed Peas založení rodinné vinné známky s názvem Ferguson Crest. Zásluhu na tom má hlavně její otec Pat Ferguson, který »odmaká« všechnu tvrdou práci, ale Fergie celý projekt zafinancovala a zaštiťuje ho svým jménem. Specialitou Fergiina vinařství je hlavně lahodný syrah, prodává také hodně cabernetu a červené víno s názvem Fergalicious.

Fotogalerie
5 fotografií