Narodil se v Oklahomě jako nejstarší ze tří dětí. Jeho pravé jméno je William Bradley Pitt, svět ho však zná pod jednodušším pseudonymem Brad Pitt. V mládí se chtěl stát novinářem, a tak po střední škole nastoupil na fakultu žurnalistiky v Missouri, kterou však kvůli své vášni pro herectví nedokončil.

Prodavač zmrzliny

Rozhodl se přestěhovat do Los Angeles, kde si jako mnoho jeho kolegů vydělával nejprve jako prodavač zmrzliny a hlídal parkoviště. Po neúspěšném seriálu a pár rolích v reklamě se vypracoval na uznávaného hollywoodského herce.

Osudové ženy

Jeho první velkou láskou byla herečka Gwyneth Palrow, druhou Jennifer Aniston známou jako Raquel z úspěšného seriálu Přátelé, si dokonce v roce 2000 vzal za ženu. Manželství se zdálo být idylické do té doby, než se v roce 2005 při natáčení filmu Pan a Paní Smithovi zamiloval do Angeliny Jolie a s Aniston, která zradu těžce nesla, se rozvedl.

Brangelina

S Angelinou, se kterou žije již sedm let, vychovává 6 dětí. Tři jsou adoptované a tři jejich vlastní. Smyslnou herečku před rokem požádal o ruku a v nejbližší době plánují velkolepou svatbu.

Film

Mezi Pittovy nejznámější filmy například patří: Sedm, Mexičan, Seznamte se, Joe Black, Troja, Pan a Paní Smithovi, Dannyho parťáci a spoustu dalších.

 

Fotogalerie
14 fotografií