V roce 1988 byl téměř neznámý Brad Pitt (Troja, Hanebný parchanti, Sedm, Dannyho parťáci) zřejmě nejblíže smrti, nebo minimálně těžké újmě na zdraví.

Tyson ho přistihl, když dováděl s jeho tehdejší manželkou Robin Givens (48), herečkou a  modelkou Playboye, s níž byl rok ženatý.

Tyson zuřil

„Jednou jsme se pohádali a já za ní druhý den vyrazil se skvělým nápadem udobřovacího sexu,“ vzpomínal Tyson v televizní show In Depth With Graham Basinger.

Když však vešel do pokoje, Robin se už vášnivě »udobřovala« s Bradem Pittem. „Zuřil jsem,“ prozradil železný Mike. „A měli jste vidět výraz v jeho tváři, když mě spatřil!“ smál se Tyson.

Jak Pitt unikl?

Tenkrát však měl neporazitelný mistr světa v boxu sto chutí udělat ze začínajícího herce sekanou. Co Pittovi zachránilo život, to však Tyson neřekl.

Buď měl Brad tak rychlé nohy, nebo se Mike dokázal ovládnout (to je ale vzhledem k jeho povaze podrážděného pitbulla velmi nepravděpodobné!).

Robin Givens během rozvodu tvrdila, že si přestali s Mikem rozumět poté, co potratila. Boxer ji prý začal často bít. I přesto, že neměli předmanželskou smlouvu, se herečce podařilo vysoudit od Tysona v přepočtu 300 milionů korun.