Na smrtelné posteli byl kromě rodiny herec obklopen i bývalými kolegy a to včetně těch z jeho ikonické role ve slavném seriálu. "Larryho rodina a blízcí přátelé s ním strávili svátky Díkuvzdání v Dallasu. A když přišel ten čas, byl obklopen svými nejbližšími. Vše proběhlo v klidu, přesně jak si přál," prohlásila rodina.

Hagman podle rodiny po desetiletích náklonnosti k alkoholu trpěl od 90. let cirhózou jater a rakovinou.

Herec se nejvíce proslavil hlavní rolí v seriálu Dallas, jehož první díl televize CBS odvysílala v roce 1978. A "Džejár" Ewing, texaský ropný magnát ze seriálu Dallas, byl bezesporu jeho nejznámější rolí. Díky ní získal slávu i bohatství, zároveň se ale kvůli tomu asi navždy stal hercem jediné úlohy.

"Tuhle roli mám ze všech nejraději, i když mě stále dostává do kuriózních situací. Někdy se mi třeba stane, že mě na ulici vezme nějaká starší paní kabelkou po hlavě a vysvětlí mi, že to mám za to, co jsem prováděl v Dallasu," popsal kdysi s úsměvem trampoty s rolí, kterou původně hrál mezi roky 1978 a 1991.

Původní osazení Dallasu
Autor: ČTK, EPA, Reuters

V době, kdy se Dallas natáčel, byl přitom Larry Hagman těžký alkoholik. Denně prý vypil šest lahví šampusu a k tomu si vydatně přihýbal také něčeho tvrdšího. Skoncovat s alkoholem, jemuž propadl už jako teenager, ale Hagmana přiměla teprve vážná nemoc a bezprostřední hrozba smrti. Když se k cirhóze jater přidala rakovina, zachránila ho v roce 1995 transplantace.

Alkohol přitom nebyl jedinou drogou, které propadl. Díky Jacku Nicholsonovi vyzkoušel marihuanu (ačkoli ji proti Nicholsonovu doporučení doprovázel alkoholem), zkušenosti měl i s halucinogenními houbami a kaktusy nebo LSD. Pokud se ale odhlédne od problémů s alkoholem a dalšími mozek ovlivňujícími látkami, vedl Hagman na hollywoodské poměry spořádaný život.

Dokázal se vyrovnat s brzkým rozvodem rodičů i složitým vztahem k nevlastnímu otci a od 50. let se začal prosazovat na divadle. Díky tomu se také vyhnul válce v Koreji - byl sice odveden k letectvu, v uniformě ale jako člen zvláštní jednotky bavil ostatní vojáky v Evropě. Po propuštění do civilu se vrátil na jeviště, hrál i na Broadwayi.

První velký úspěch slavil díky sci-fi seriálu o astronautovi, kterému pomáhá půvabná džinka.
Autor: ČTK

Od 60. let se stále častěji objevoval na obrazovce, první velký úspěch slavil díky sci-fi seriálu o astronautovi, kterému pomáhá půvabná džinka (I Dream of Jeannie; 1965). V té době byl Hagman už přes deset let ženatý - a s manželkou Maj byl až do smrti. Měli syna a dceru.

Jak sám herec přiznal, "nad vodou" ho v těžkých chvílích posledních dní drželo pokračování Dallasu, které se začalo vysílat právě letos a v němž slavný seriálový mazaný darebák "Džejár" nemohl chybět.

Fotogalerie
12 fotografií

'Larry’s family and close friends had joined him in Dallas for the Thanksgiving holiday. When he passed, he was surrounded by loved ones.

'It was a peaceful passing, just as he had wished for. The family requests privacy at this time.'



Read more: http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2237668/Dallas-star-Larry-Hagman-dies-aged-81-battle-cancer.html#ixzz2D7kr2wFz
Follow us: @MailOnline on Twitter | DailyMail on Facebook