Když jí bylo 13 let, zbláznila se do hubených celebrit, které vídala ve všech časopisech. Chtěla se jim vyrovnat alespoň postavou, když ne slávou. Proto začala s dietou, která ji málem stála život.

Z časopisů si začala vystřihovat fotografie ultraštíhlých žen, které si lepila pro motivaci do své šatní skříňky ve škole. Měla je i ve svém pokoji, byly připevněné úplně všude. Když měla hlad, podívala se na, aby se přemohla nejíst. „Lepila jsem si fotky i do speciálních sešitů. Nejvíc jsem byla posedlá Victorií Beckham. Vystřihla jsem její tělo a k tomu nalepila svůj obličej. Pod tím bylo napsané: ‚Takhle musíš vypadat. Ona je dokonalá‘,“ přiznala dnes dvacetiletá dívka.

S hubnutím začala s novým rokem 2005. Vážila zdravých padesát kilo. Zhubnout si dala jako novoroční předsevzetí. V únoru 2006 její váha drasticky klesla. Ve škole nejedla vůbec, domů se vracela, až když rodiče byli po jídle.

Stala se vegetariánku a nařídila si přísný cvičební režim. Každé ráno a večer udělal tisíc sedů lehů. Předstírala nevolnost po každém jídle a hubnutí před okolím maskovala vytahaným oblečením. Její posedlost došla až tak daleko, že jedla jen půlku jablka za dva dny. Jednou byla bez vody a jídla neuvěřitelných deset dní.

V březnu 2007 byla poprvé v nemocnici, když doma vyčerpáním zkolabovala. Pět měsíců si pobyla v nemocnici také v roce 2009, to když její váha klesla na šílených 28,5 kilogramu. Vešla se do oblečení devítiletého dítěte. Lékaři jí tehdy dávali jen 48 hodin života.

Rachel se ale vzchopila a začala se uzdravovat. Nyní se její váha pohybuje opět kolem padesáti kilo. Stále však musí brát léky na deprese. „Mám slabý imunitní systém, osteoporózu v páteři a kloubech. Stále bojuji,“ říká Rachel. „Miluju čokoládu a pizzu. I když mi bylo úplně nejhůř, bylo to něco, co jsem někdy uzobla. Teď musím být v pohodě, abych mohla něco sníst bez výčitek,“ svěřila se Rachel.

Během boje se svým tělem se vrhla také do boji s časopisy. Spolu se svou matkou založila petici proti publikování vyretušovaných dívek a žen v magazínech. „Přestože módní časopisy nejsou určeny dívkám mladším 16 let, ony je stejně čtou. Pokud jsou fotky upravené, mělo by to u nich být napsáno,“ myslí si.

Fotogalerie
9 fotografií