Heath Ledger zemřel v roce 2008 na předávkování léky. Michelle byla po jeho smrti na dně a naplno se věnovala jejich dceři a práci, aby zapomněla. Jenže úplně zapomenout nepůjde tak lehce, když tvář svého partnera může vídat každý den na dceři. Matylda podědila po tátovi stejné rysy v obličeji. 

Michelle dlouho po smrti Heatha truchlila a nechtěla po svém boku žádného muže. Až nyní se zdá, že se blýská na lepší časy. Herečka byla viděna, jak randí se svým hereckým kolegou Jasonem Segelem, kterého diváci znají především ze sitcomu Jak jsem poznal vaši matku. Pár se vodí za ruce a Jason byl i několikrát spatřen, jak jde k Michelle večer domů a odchází až ráno. Zná se už i s její dcerou Matyldou.

Fotogalerie
11 fotografií

22. ledna 2008 byl Ledger nalezen ve svém pokoji v New Yorku mrtvý. Blízko něj byly nalezeny prášky na spaní. Jeho smrt nebyla sebevražda, ale jen nešťastná náhoda.

Podle prohlášení soudních lékařů se otrávil předepsanými léky na spaní. Smrt nezavinilo přehnané množství, ale kombinace více léků. Herec zemřel na srdeční kolaps v důsledku dlouhodobého fyzického vypětí.