U vchodu na hřbitov Fairview se podle portálu TMZ.com shromáždil dav fanoušků Houston, kteří ji chtěli doprovodit do cíle její cesty domů. Tak přátelé zpěvačky mluvili o sobotním pietním obřadu, který se konal v baptistickém kostele Nové naděje v Newarku. V tamním sboru začínala svoji pěveckou kariéru.

Slavnostní atmosféru sobotního obřadu narušil jedině bývalý manžel Houston Bobby Brown, který z něho po několika minutách naštvaně odešel kvůli sporu o to, kde má sedět jeho doprovod. O několik hodin později už stál na scéně. Podle portálu New York Daily News během koncertu působil uvolněně a překypoval energií. "Bůh žehnej mojí bývalé manželce," řekl Brown, který podle mnohých může za to, že to s kariérou Houston po svatbě v roce 1992 začalo jít z kopce. Měli spolu nyní 18letou dceru Bobbi Kristinu.

Bezvládné tělo zpěvačky našel minulou sobotu ve vaně hotelového apartmá v Los Angeles její osobní strážce. Příčina smrti se vyšetřuje. Houston byla šestinásobnou držitelkou Grammy, světovou slávu jí přinesl hit I Will Always Love You z filmu Osobní strážce. V něm zazářila po boku Kevina Costnera.

Fotogalerie
30 fotografií