Bývalý basista působil ve skupině Weezer od roku 1998-2001. Pak se vydal na svou vlastní sólovou dráhu. Jenže se mu zřejmě nedařilo tak, jak by si přál. Na svém profilu na Facebooku dokonce přemítal, že se jeho desky budou prodávat mnohem lépe po jeho smrti než za jeho života. Tyto děsivé myšlenky se staly o několik týdnů později skutečností. Byl to kalkul?

26. září na sociální síť Twitter napsal: "Zdálo se mi, že příští víkend zemřu v Chicagu ve spánku na srdeční infarkt. Musím dnes napsat svou závěť." Při čtení těchto slov mrazí. Walsh byl totiž tento víkend na tom samém místě nalezen mrtvý. Příčina jeho smrti zatím není oficiálně potvrzena, policie ale tvrdí, že za jeho tragickým odchodem ze světa můžou nejspíše drogy.

Fotogalerie
4 fotografie

Zprávu o tragické smrti v neděli večer zveřejnila jeho rodina vzkazem na Twitteru. "S velkým žalem v srdci musíme oznámit, že Mikey Walsh dnes nečekaně zemřel. Budeme na něj vždy vzpomínat jako na úžasného otce, umělce a dobrého přítele. Ať odpočívá v pokoji."

Lítost nad ztrátou Walshe projevili i jeho bývalí kolegové z kapely Weezer, kteří smutnou zprávu vyvěsili na svých oficiálních stránkách. Členem kapely byl Walsh tři roky. Naposledy si se skupinou zahrál v červenci letošního roku na výstavě v New Yorku.

Už jednou se pokusil o sebevraždu

Walsh před lety trpěl velkými depresemi a jednou se už o sebevraždu dokonce pokusil. V roce 2007 v rozhovoru přiznal, že trpí poruchou osobnosti. "V podstatě mě celý život provází drogy, deprese a poruchy osobnosti se u mě dostavily v mých třiceti letech," přiznal Walsh, který se v poslední době více než hudbě věnoval malováním obrazů.

Skupina Weezer vznikla v roce 1992 v Los Angeles, jejími zakladateli byli Rivers Cuomo (hlavní zpěvák a kytarista), Patrick Wilson (bicí), Matt Sharp (baskytarista) a Jason Cropper (kytara). Později Matta Sharpa nahradil Mikey Welsh a Jasona Croppera nahradil Brian Bell. Mikey Welsh v roce 2001 odešel a nahradil ho Scott Shriner. Dodnes skupina prodala více než 7 milionů kopií svých alb v USA. Nahrála hity jako je Island in the Sun nebo Hash Pipe.