1:05 Michael Jackson přichází domů ze zkoušky na turné This is it. Je unavený. Doktor Murray Michaela namazal mastí proti kožnímu onemocnění, zvanému vitiligo. Poté mu dává tabletu 10 mg Valia.

2:00 Jackson stále nespí. Murray mu podává další sedativa - Midazolam 2 mg. Znovu bezúspěšně. Doporučuje zpěvákovi, aby zkusil meditovat.

3:15 Michael Jackson konečně podřimuje, okolo čtvrté se však znovu probudí a žádá další medikamenty.

4:30 Podle Murrayho vyjádření Jackson ho zoufale prosil: "Potřebuji spát, doktore Conrade. Musím spát." Dostane tedy 2 mg Lorazepamu. Bezvýsledně.

7:30 Michael je stále vzhůru. Doktor znovu zkouší 2 mg Midazolamu. Jackson pořád nemůže usnout a rezignovaně řekl, že zruší turné.

10:50 Popová hvězda úpěnlivě žadonila o "mléko", což je výraz pro Propofol, jenž je bílý právě jako mléko. Murray vzdává snahu uchránit ho od Propofolu, dává mu dávku 25 mg.

Okolo jedenácté hodiny král popu konečně usíná. Murray si myslí, že pozoroval Jacksona natolik dlouho, že může odejít na záchod. Když se vrací, Jackson nedýchá. Okamžitě začal provádět resuscitaci a přivolal záchranku. Ale bylo pozdě...

Murrayho verze má ale pár nedostatků. V době, kdy si měl odskočit na toaletu, měl dlouhý telefonát. Jackson byl tedy ponechán bez pozornosti delší dobu než jen pár minut. Mezi další nesrovnalost patří, že když na místo přijela policie, zeptali se Murraye, co Jackson požil. Řekl, že zpěvák měl svou dávku "mléka", nic jim ale nevysvětlil. Léku neznalí policisté si tudíž mysleli, že si Jackson dal na dobrou noc hrnek teplého mléka.

Proč neřekl pravdu a jak pokračovala druhá část výslechu by se měli porotci dozvědět v úterý.

Fotogalerie
6 fotografií