„Vzkazuji všem těm drogovým dealerům, a dotyční moc dobře vědí, koho myslím, – jestli zase dáte Amy ten odporný crack, přebíráte za všechno odpovědnost,“ řekl před časem otec zpěvačky Mitch. Matka Janis, které jedna z největších populárních hvězd současnosti den před úmrtím na obědě řekla, že ji bezmezně miluje, dceři v otevřeném dopise napsala: „Moje drahá, mysli na to, že jsi v jádru úplně normální člověk, o nic silnější než ostatní.“

Alkoholové a drogové úlety vnímali negativně i manažeři zpěvačky, byli ovšem taky bezmocní. Třeba během posledního velkého vystoupení v srbském Bělehradě, když jí nechali odebrat z hotelového pokoje všechen alkohol. Stejně se ale Amy Winehouse objevila na pódiu úplně opilá. Trosku neschopnou ze sebe vydat ani jednu kloudnou sloku tehdy 20 tisíc fanoušků naštvaně vypískalo.

Rady se životem hvězdy, který na padrť rozbily drogy za asistence démona alkoholu, si nevěděl ani její poslední přítel producent Reg Traviss (34). „Měla tak naplněný program, každý den trénovala a také cvičila jógu. Ztratil jsem poklad,“ vyčítá si teď s brekem mladý muž skutečnost, že Amy opustil poté, co předčasně ukončila léčení. K drogám Amy přivedla největší, ale zároveň taky nejničivější láska – zpěvák Blake Fielder-Civil (32). Toho ve vězení, kde sedí kvůli vloupání, zprávy o smrti naprosto zničily. „Už nikdy nebudu schopen cítit lásku,“ vzkázal rodině, která odmítla, aby přišel na úterní pohřeb. vlastně furt dokola.

Rande s neznámým mužem?

Smrt Amy Winehouse byla předvídatelná, přesto je opředena tajemstvím. Kdo byl tajemný muž, se kterým se Amy měla několik hodin před svou smrtí setkat? Policie po něm zatím marně pátrá. Vyslechla už bodyguarda, přátelé i rodinu, ale o neznámém muži nikdo nic neví.

Fotogalerie
18 fotografií