Všichni jsou přesvědčení, že zpěvaččino náhlé rozhodnutí úplně přestat s pitím a drogami mělo ničivý vliv na její křehké tělo. Amy totiž zemřela nedlouho po té, co ji její lékař varoval, že vysazení těchto návykových látek musí být pustupné a mělo by probíhat velmi pomalu. Zdroj blízký rodině řekl: "Celá rodina je přesvědčená, že abstinence uvrhla Amyino tělo do takového šoku, že to jednoznačně způsobilo její smrt."

Všechno, nebo nic

Své přesvědčení o příčině její smrti vyjádřil zpěvččin otec ve své řeči na jejím pohřbu: "Lékaři jí vysvětlovali, že musí přestávat pomalu, ale řekla mi, že to nedokáže. Muselo to být všechno, nebo nic, tak přestala úplně."

Pravá příčina smrti Amy Winehouse nebude známa ještě nejméně několik týdnů, kdy se bude čekat na výsledky toxikologických testů. Lékařka Carol Cooper, spolupracující s deníkem The Sun, ale názor rodiny potvrzuje: "Silní alkoholici mají opravdu velké potíže, začnou-li z ničeho nic abstinovat. Tento stav se nazývá delirium tremens (DT). Mohou upadnout do bezvědomí a zaspat to, nebo se propadnou do hlubokého komatu. Často mají i prudké záchvaty."

Fotogalerie
14 fotografií