Nikdy nebyla jednoduché dítě a byla velmi tvrdohlavá. Alespoň to tvrdí rodiče jedné z nejlepších soulových zpěvaček na světě Amy Winehouse, Janis a Mitch. Pochopit, proč musela umřít tak mladá, není jednoduché. Měla slávu, úspěch a peníze. Zlomil ji však alkohol, drogy a osamělost.

Amy vyrůstala v londýnské čtvrti North Finchley. S židovskými rodiči, starším bratrem a mladší sestrou bydleli v domě z 30. let minulého století. Od dětství tíhla k otci, který se živil jako taxikář a zpíval jí písně Franka Sinatry. Amy si ráda prozpěvovala s ním. Ve škole ji později učitelé napomínali, aby nezpívala při hodinách. Její dětství v podstatě skončilo v devíti letech. Její rodiče se předtím nikdy nehádali. Najednou však matka sbalila kufry, vzala Amy a jejího bratra a od otce se odstěhovali. Důvodem byla jiná žena, kterou si otec našel.

Vyhodili ji ze školy

Pro malou holčičku to bylo těžké období, utěšovala se hlavně hudbou, kterou si zamilovala. Když bylo Amy dvanáct let, byla přijata na prestižní divadelní školu a ve svém prvním slohu napsala: „Chci být velmi slavná a zpívat písně, při kterých lidé na pět minut zapomenou na všechny své starosti.“ Byla talentovanější než její spolužáci, avšak velmi náladová. V jejích 14 letech napsal ředitel školy dopis matce, ve kterém ji žádá, aby Amy vzala ze školy. Problémová zpěvačka změnila školu, začala hrát na kytaru, zpívat v jazzovém orchestru a své první peníze si vydělávala jako reportérka showbusinessu.

Sean Hamilton, který dnes pracuje v deníku Sun, na mladou Amy vzpomíná jako na hlučnou, drzou, drsnou kolegyni, která v kanceláři neustále zpívala. Winehouse sice byla tvrdohlavá mladá žena s hrubou mluvou, ale na své okolí vyzařovala neuvěřitelnou energii. Jejím snem bylo, aby ji lidé milovali. To se jí splnilo. Svou slávu si však neužila dlouho. V 19 letech propadla drogám, které jí o osm let později definitivně zničily život.

Fotogalerie
32 fotografií