V prosinci v Londýně protestovali studenti. Mezi nimi byl i Charlie Gilmour. Už v květnu se u soudu doznal, že tam dělal výtržnosti. To, že přiznal vinu a že se zjistilo, že v oné době měl v sobě mimo jiné drogu LSD, mu asi značně pomohlo co se týče doby, kterou bude muset strávit za mřížemi.

Soudce Nicholas Price upřesnil, že Charlie nastoupí do vězení po svých závěrečných zkouškách na univerzitě a že bude možné ho propustit po osmi měsících.

Nevěděl, kde je

Protesty vypukly kvůli rostoucímu školnému na britských univerzitách. Během studentských protestů mladík zneuctil jeden z nejvýznamnějších válečných památníků v centru Londýna, na který se pokusil vyšplhat po visící vlajce. Fotografie vlajícího Gilmoura se objevila v britských bulvárních listech.

Vyskočil také na kapotu jednoho z automobilů s ostrahou Kamily a Charlese, kteří jeli do divadla. A na kontě má i rozbitou výlohu jednoho obchodu a utržení nohy figuríně. Gilmour se za svoje řádění omluvil, nicméně další ostudu si tento student historie na Cambridgeské univerzitě vysloužil svým tvrzením, že netušil, na jakém památníku to vlastně visí.

Fotogalerie
4 fotografie