„Jsem hrdý, že jsem se s Peterem Falkem mohl stýkat.“ Tato slova řekl smutným hlasem Václav Kabourek, když vstoupil do redakce Blesku, aby zavzpomínal na člověka, který se před mnoha lety stal jeho kamarádem. Kabourek emigroval do Spojených států v roce 1957. O několik let později se jako filmový kaskadér dostal do Hollywoodu mezi tamní smetánku. Díky svým schopnostem působil také jako šéf kamerové techniky při natáčení legendárního Columba.

„Peter Falk byl výborný chlap. Vůči mně se choval velice dobře, ale neměl rád dlouhé pohovory. Dost zasahoval do scénáře jednotlivých dílů. Oproti ostatním hereckým hvězdám, které jsem poznal, jako například Barbru Streisand, měl však výjimečný charakter, který z něho dělal strašně hodného člověka,“ řekl Blesku Václav Kabourek.

Peter Falk dostával za jednu seriálovou epizodu Columba v přepočtu více než 8 milionů korun. Tuto informaci Blesku potvrdil také Václav Kabourek, jenž měl ze své pozice možnost do financování detektivního seriálu nahlédnout. Hodnota Falkova majetku se odhaduje na bezmála 90 milionů korun. Podle závěti, kterou herec těsně před smrtí sepsal, by měla skoro vše dostat Falkova druhá žena – Shera Danese – se kterou žil od roku 1977 až do své smrti.

Fotogalerie
11 fotografií