Herec byl v kómatu od 11. května, kdy zkolaboval ve svém kalifornském domě zřejmě po předávkování léky proti bolesti. Rodina nyní rozhodla o jeho odpojení z podpůrných přístrojů, informoval server BBC.

Conaway, který se mimo jiné objevil v televizních seriálech Taxi nebo Babylon 5, se dlouhodobě potýkal se závislostí na drogách a alkoholu, o nichž otevřeně hovořil i ve svém posledním televizním vystoupení v reality show Celebrity Rehab v roce 2008. V době posledního předávkování se stále zotavoval z téměř smrtelného pádu, který ho postihl v lednu loňského roku v jeho domě v Los Angeles. Po něm musel podstoupit operaci kvůli zlomenině kyčle a v oblasti krční páteře.

Jeho manažer Phil Brock o něm v květnu, krátce poté, co herec upadl do kómatu, v rozhovoru pro agenturu Reuters prohlásil: "Když si odmyslíme jeho démony, Jeff je ten nejhodnější, nejlaskavější a nejjemnější člověk. Je úžasný, takže je dvojnásob smutné, že není schopen přemoci svou závislost na drogách. Je to člověk, který by doslova svlékl svou košili, aby oblékl někoho jiného." 

John Travolta, který s ním hrál v Pomádě, vydal v sobotu oficiální prohlášení, v němž říká: "Byl to prostě úžasný muž. Myšlenkami jsem teď s Jeffovou rodinou. Muselo to být pro ně velice těžké. Bude nám všem velice chybět."

Fotogalerie
5 fotografií