Jeho nejoblíbenějším místem je Mar-a-Lago na floridském Palm Beach. Koupil ho před víc než čtvrtstoletím a udělal z něj superluxusní soukromý klub. Pozemek o ploše 80 tisíc metrů čtverečních omývá z jedné strany Atlantik a z druhé jezero Worth.

Dům v pseudomaurském stylu má 120 místností včetně tanečního sálu, lázní, bazénu, tělocvičny či baru. Vše je samozřejmě ruční práce. Pokud se vám zachce být venku, můžete kromě mnoha altánů a vyhlídek navštívit i několik kurtů, hřiště pro golf či kroket, lázně, pláž, několik bazénů a dokonce i minaret.

Pikantní je, že pořizovací hodnota tohohle místečka byla kolem 10 milionů dolarů (cca 170 milionů Kč). Stát ho totiž prohlásil za památku, ale neměl prostředky na jeho údržbu. Dnes byste za něj dali dvacetkrát víc.

Zato se tu ale můžete potkat s Oprah Winfrey, Celine Dion, Dianou Ross, Paulem Ankou, Tomem Jonesem, Priscillou Presley, Olivií Newton John a mnoha dalšími. Nemusíte jim závidět. Členy klubu se můžete stát taky - stačí vstupní poplatek 200 tisíc dolarů (cca 3,4 mil. Kč) , měsíční poplatek dva tisíce dolarů (cca 34 000 Kč) a pravidelné sponzorské dary. Pak vás možná rada schválí.

Fotogalerie
9 fotografií