Hefner svou rodinu vždy popisoval jako velice konzervativní. Přesto mu jeho matka dopomohla k úspěchu tím, že mu půjčila peníze na první vydání kultovního časopisu Playboy. Nahá Marylin Monroe všechny Američany uchvátila a číslo bylo bleskurychle vykoupeno. A další čísla s krásnými ženami na sebe nenechala dlouho čekat.

Na obálkách se objevily takové hvězdy, jako byla například: Kim Basinger, Pamela Anderson, Farrah Fawcettová nebo Nancy Sinatrová. Asi nejkurioznější modelkou pro Playboy byla Marge Simpsonová z animovaného seriálu Simpsonovi.

Paradoxem je, že Hefner nějaký čas pracoval pro konkurenční magazín Esquire. Když mu nechtěli zvednout plat o 5 dolarů, naštval se a přemýšlel co dál. Vymyslel si tedy vlastní časopis, který má nyní daleko vyšší prestiž.

Král magazínu Playboy slaví 85. narozeniny
Autor: Profimedia.cz

Potřetí do chomoutu

Playboy mu vynesl slávu a bohatství, díky němuž si mohl dopřávat od žen veškerá potěšení. Několik let žil se třemi ženami pod jednou střechou a když ho omrzeli, vyměnil je za jiné. Jako poslední odvrhl dvojčata Kristinu a Karissu Shannonové. Následně ohlásil zasnoubení s poslední z mladé trojky Crystal Harris (24).

Hefner zasvětil svůj život erotice a sexu. Ženám naprosto propadl. Byl dvakrát ženatý a splodil šest dětí, z toho dvě nemanželská. Nyní má v plánu svatbu s Crystal, brát by se měli v červnu.