Sting v Česku naposledy koncertoval před šesti lety. Ve středu večer vystoupí v pražské O2 aréně v doprovodu Royal Philharmonic Concert Orchestra. Královský symfonický orchestr bude dirigovat Steven Mercurio, který je známý spoluprací s Lucianem Pavarottim či Andreou Bocellim.

Hudebník přiletěl do Česka ve středu soukromým speciálem, který dvě hodiny po poledni přistál na letišti Vodochody poblíž Prahy. Místo původně plánované cesty do hotelu Boscolo v centru Prahy si to zřejmě namířil rovnou do vysočanské O2 arény, aby si obhlídl terén na večerní vystoupení.

Na Stinga jde první dáma, Eben i Špotáková

„Jsem nadšen možností koncertního turné s orchestrem. Mohu znovu pracovat a objevovat písně, které byly kostrou mých živých vystoupení po více než třicet let,“ říká o svém turné Sting. Do Prahy bývalý baskytarista a zpěvák skupiny The Police dorazil z Berlína.

Poslední lístky jsou ještě v prodeji a stojí od 1350 do 2450 Kč. Na charismatického zpěváka se do skyboxu O2 areny chystá také první dáma republiky Livia Klausová. Klubové patro haly pak obsadí Marek Eben s manželkou, olympijská vítězka Barbora Špotáková, Petr Janda, Jan Hrušínský, Tomáš Matonoha, Pavel Šporcl a Ota Baláž. Pro všechny hosty bude připraven luxusní jídelníček.

Fotogalerie
5 fotografií