Kristel se o českou soutěž krásy zajímá mimo jiné proto, že před lety sama získala první cenu v Miss TV Europe. Populární herečka, pocházející z nizozemského Utrechtu, stala v polovině sedmdesátých let, kdy byl natočen první ze série filmů o Emanuele. Tyto snímky vidělo v kině či na videu téměř 700 milionů diváků.

Zaujala i Maláčovou

„Svůj první erotický film jsem viděla právě se Sylvií Kristel a hleděla jsem na to s vytřeštěnýma očima. Byla to moje první zkušenost s erotikou a a na filmovém plátně,“ přiznala Blesku ředitelka České Miss Michaela Maláčová, která se těší na osobní setkání s herečkou erotických snímků během sobotního přímého přenosu finále České Miss.

Video
Video se připravuje ...

Emanuela díky svým filmům rozpálila nejednoho muže Youtube.com


Je tomu třicet let, co donutila celý svět, aby se na ni přišel podívat do kina. Sylvia Kristel jako Emanuella, zcela odlišná sexhvězda, než bylo zvykem - nikdy vulgární, vždy jemná a něžná. V jejích zelenomodrých očích zářily tisíce krásných snů. I ženy po ní toužily. Byla pro ně jako pohádková víla v říši smyslů. První až čtvrtý díl jsou dodnes nezapomenutelné, celkem jich bylo natočeno devětatřicet. Vydělala na nich 10 milionů eur. Když končila, bylo jí 39 let a dosáhla vlastně všeho, po čem toužila.

Vodka a cigára

Život jí daroval hodně, ale po penězích a štěstí přišly hořké roky. Nejprve rozbitá láska k belgickému spisovateli. Potom krátká aféra s finančním makléřem z Hollywoodu. Nakonec skončila v náručí jednoho filmového tvůrce, s kterým se upíjela do bezvědomí. "Pila jsem denně láhev vodky, zapalovala jednu cigaretu od druhé," přiznala tehdy. Sylvia se dostala až na úplné dno. "Moje sestra Marianne mě z toho vytáhla, odvedla mě k matce do Amsterdamu." Potřebovala celé roky, aby se zabavila návyku na drogy a alkohol. Když už konečně našla klid a začala malovat obrazy, našla si ji rakovina. Přestože rakovina krku je smrtelná choroba, měla Sylvia štěstí - neměla zasažené plíce.  Herečka absolvovala několik chemoterapií a ozařování. Silná vůle a moderní medicína jí nakonec pomohly zvítězit nad zákeřnou nemocí.

Sylvii Kristel zná spoustu lidí, jako svojí první zkušenost s erotikou ve filmu.
Autor: Archív