Gérard Depardieu je pověstný svými výkyvy váhy. Jednou do filmu hubne, pak zase tloustne. Kam se ztratil jeho francouzský šarm? Jestli bude jeho obliba v dobrém jídle a pití pokračovat, stane se z něj stejná "koule," jakou se může chlubit filmový Obelix.
V plné tučné kráse se známý francouzský herec objevil na filmovém festivalu Berlinare, kde propagoval svůj nový film s názvem Mammuth, v němž hraje bývalého pracovníka na jatkách.

Při této příležitosti řekl Depardieu německým novinářům, že si uměl představit mít v Německu vinohrad. Vinice vlastní už v Bordeaux, na Loiře či v Maroku a v Paříži, provozuje také dvě restaurace.
"Mám rád německá bílá vína, ryzlink mi chutná zvlášť ráno," řekl německému časopisu Der Feinschecker. Dokázal by si prý představit, že by se vinařství věnoval i v Německu. "Nechci tu mít žádné statky, tři hektary vinic by byly tak akorát," míní herec.
Depardieu se netají tím, že si v jídle a pití libuje. "Když se večer hodně jedlo a pilo, potom se může ráno pít láhev šampaňského," svěřil se s jednou ze svých rad.
I když se o jídlo herec hodně zajímá, k příznivcům kosmické kuchyně složené z různých rosolů, želé a pěn podle svých slov rozhodně nepatří. Takováto "chemie" mu nahání spíš strach. "Mám rád kuře, které vypadá jako kuře, v mých restauracích vím přesně, odkud jaký produkt pochází," dodal Depardieu.