Na pomoc zemětřesením postiženým Haiťanům se měly díky této akci vybrat desítky milionů dolarů.

Mezi hudebními vystoupeními Bruce Springsteena, Stevieho Wondera, Madonny, Stinga, Wyclefa Jeana, Beyoncé, Jay-Z, Rihany, Justina Timberlaka či Bona byly promítány hrůzné či dojemné záběry z karibského ostrova, který zničilo 12. ledna silné zemětřesení.

Fotogalerie
16 fotografií

Také mnohé hvězdy jako herečka Julia Robertsová, Leonardo DiCaprio, Mel Gibson, Jared Leto, Pierce Brosnan, aj., vyřizovaly v přímém přenosu telefonické hovory s diváky, kteří se rozhodli darovat peníze.

"Haiti je tragédií, která překonává hranice. Haitský lid potřebuje naši pomoc. Potřebují vědět, že nejsou sami," prohlásil Clooney úvodem dvouhodinového pořadu, který začal v USA v pátek ve 20:00 místního času (dnes 2:00 SEČ). Herec oznámil, že na pomoc Haiti věnuje ze svého jmění milion dolarů. Jeho kolega Leonardo DiCaprio slíbil v tomto pořadu zorganizovaném hudební stanicí MTV totéž.

V Praze se již uskutečnily dva dobročinné koncerty na podporu Haiti, které před deseti dny zasáhlo ničivé zemětřesení. První koncert začal už odpoledne na Staroměstském náměstí, kam i přes chladné počasí přišly stovky lidí. Druhý se konal večer v klubu La Fabrika a vysílala ho Česká televize.