Představit si to zatím moc nedokáže, protože od devadesátých let, kdy se proslavila, letí z projektu do projektu a mnohdy natáčí i několik filmů najednou.
„Pracuju na tom, abych se začala nudit, a jde to fakt ztuha! Pořád musím ještě dlouho sedět, abych viděla, kam mi letí myšlenky. Musím si vzít čas na to, abych vyřešila, kam chci směřovat a co chci dělat příště,“ tvrdila Renée magazínu Glamour.

Po mnoha letech si ale představitelka filmové Bridget Jones konečně znova užívá slasti a radosti, které už dávno zapomněla.

„Teď jdu skutečně do vany proto, abych vyzkoušela všechny ty věci na koupání, místo toho abych lezla do kufru, kde to všechno obvykle mám sbaleno. Učím se také, jak používat prádelník! Jsem rozhodnuta sedět tak dlouho, dokud nevychutnám poslední existenciální kousek každé chvíle. Chci se učit víc. Musím toho víc poznat. Tím teď trávím nejvíc času. Jsem zvědavá na mnoho věcí, ale dosud jsem neměla příležitost být jim dostatečně vystavená, abych je dokázala ocenit,“ vyprávěla v interview Zellweger.