Jade trpěla rakovinou děložního čípku, která se později rozšířila na další orgány. S nemocí se rvala až do konce. Chtěla zabezpečit své syny a snížit věkový limit pro preventivní prohlídky u gynekologa, aby zabránila přehlížení rakoviny děložního čípku. Proto do svého života pustila televizní kamery.

Jade svoji »misi« splnila. Chtěla se naposledy radovat se svými syny Freddiem (4) a Bobbym (5) na Den matek. Poté chtěla v klidu odejít…

„Viděli jsme ji pomalu umírat. Bylo to mnohem horší než vidět někoho zemřít najednou,“ říká její maminka Jackiey. „Chtěla, abych jí dala polštář přes hlavu a udusila ji. Nechtěla jsem to udělat, aniž by o tom někdo věděl,“ dodává.

„Kdyby byla na přístrojích, tak bychom ji mohli odpojit, ale když má někdo rakovinu, která ho požírá zevnitř, tak nemáte žádné přístroje zajišťující životní funkce,“ prohlásila.

Jade nakonec britský Den matek se syny nestrávila. Rakovina jí vzala život 22. března v ranních hodinách. Jackiey na adresu své zemřelé dcery dodává: „Škoda že zatímco Jade byla perfektní matkou, tak já jsem se pro ni rodičem stala až na konci její cesty.“