Natashin manžel Liam Neeson (56) i bývalý manžel a zároveň současný milenec Farrah Ryan O’Neal (68) ve svých nejslavnějších rolích přišli o své milované ženy. Stejně jako o ně teď přicházejí za stejných okolností i ve skutečnosti.

Každý herec se snaží, aby jeho postava byla co nejvěrohodnější. Spousta herců stráví před natáčením třeba i několik měsíců v prostředí, ve kterém se budou pohybovat na plátně. Liam i Ryan se ale dostali do přesně opačné situace. Nejdříve jim zemřela žena ve filmu, nyní umírají jejich skutečné životní lásky.

Liam a Natasha

LÁSKA NEBESKÁ/LOVE ACTUALITY

Režie: Richard Curtis
Hrají: Liam Neeson, Hugh Grant, Keira Knightley, Colin Firth, Billy Bob Thornton, Claudia Schiffer
Film je poskládán z několika milostných příběhů – Hugh Grant se jako britský premiér zamiluje do své sekretářky, další pár prožívá manželskou krizi... A Liam Neeson hraje vdovce Daniela, jehož malý syn se právě zamiloval do nejkrásnější holky ve škole.

Mezi Liamem a Natashou se rozhořela velká láska – chvíli po seznámení se v roce 1994 vzali, měli spolu dvě děti. O deset let později Liam natočil film Láska nebeská, ve kterém se vzpamatovává z náhlé a tragické smrti své manželky. Vychovává syna Samuela, kterému pomáhá procházet strastmi prvního zamilování, až se nakonec sám zamiluje do krásné Claudie Schiffer. Skutečnost jeho života ale byla ještě krutější.

Natasha v březnu zemřela. Po banální nehodě na lyžích se nechtěla nechat ošetřit, a když se jí po pár hodinách udělalo špatně, bylo už pozdě. V nemocnici zemřela na krvácení do mozku. Liam se tak nyní stará o syny Michaela (13) a Daniela (12). I ty co nevidět čekají jejich první lásky. A mámě už se svěřit nemohou...

Fotogalerie
8 fotografií

Farrah a Ryan

PŘÍBĚH JEDNÉ LÁSKY/LOVE STORY

Režie: Arthur Hiller
Hrají: Ali MacGraw, Ryan O´Neal, Tommy Lee Jones, John Marley
Dnes už téměř kultovní romantické drama o lásce dvou mladých lidí. Poté, co otec vydědí Olivera (O´Neala) kvůli svatbě s Jennifer (MacGraw), žijí nějakou dobu v chudobě, ale vše se spraví. Začnou si plánovat rodinu a děti, až Jennifer zjistí, že má leukemii. Na závěr filmu umírá v Oliverově náručí.

Ryan O’Neal natočil svůj asi nejslavnější film, Love Story, už v roce 1970. Jeho Oliver se v něm zamiluje do krásné Jennifer a i přes protesty svého otce si ji vezme. Otec ho sice vydědí, ti dva ale prožívají krásný, láskyplný vztah. Filmová Jennifer bohužel záhy zjistí, že má velmi agresivní formu leukemie a umírá Oliverovi doslova v náručí.

Stejně jako nyní krásná Farrah, hvězda seriálu Charlieho andílci, která má rakovinu tlustého střeva a poslední zprávy mluví o tom, že zákeřná nemoc už napadla i játra. Farrah tak nezbývá mnoho času. Ryan s Farrah byli svoji dlouhých 17 let. Po rozvodu se dlouho nevídali, její nemoc ale obnovila starou lásku a v posledních letech se zase hodně sblížili. „Rakovina je terorista uvnitř mého těla,“ říká dnes Farrah. Lékaři ji minulý týden dokonce museli hospitalizovat, Velikonoce už ale strávila s rodinou doma.

Když láska nic nezmůže

Liam se po Natashině smrti téměř zhroutil. Smrt milované manželky mu vzala veškerou chuť do života. Vždyť ji ráno zcela zdravou doprovodil na kurz lyžování a ona večer zemřela! Paradoxní je to, že Natasha svoji smrt nepřímo předpověděla: „Vím, že naše manželství je prokleté. Všechno jednou musí skončit velkou katastrofou,“ říkávala. Jenže nikoho tehdy ani ve snu nenapadlo, jak velkou pravdu může mít.

Ani Farrah a Ryana asi nenapadlo, jak se jejich osud vyplní. A už vůbec ne poté, co se v roce 1997 rozvedli. Před třemi lety, když Farrah lékaři diagnostikovali zhoubnou rakovinu tlustého střeva, se totiž kdysi nejkrásnější pár Hollywoodu dal opět dohromady. A vše za pochopení Ryanovy současné manželky, herečky Leigh Taylor-Young (54).

„Ryan potřebuje lásku víc než jen na celý život. A tou pro něj je Farrah. A ona teď navíc také potřebuje oporu, život si s ní krutě zahrává,“ řekla zarmouceně Leigh.

Díky, Ryane

Když 18. března zemřela Natasha Richardson, celý svět se podivoval nepřehlédnutelné paralele jejího osobního života s Liamovým filmem Láska nebeská. Nyní se naplňuje scénářem předepsaný osud dalšímu herci, Ryanu O’Neilovi.

Farrah onemocněla rakovinou střev už před několika lety. První období se zdálo, že se nemoc podařilo zastavit pomocí chemoterapie. Všechno ale byly plané naděje a choroba se projevila v ještě silnější formě, která Farrah postupně ničí celé tělo.

Love Story patří k nejlepším romantickým dramatům. Jedna z nejlepších scén je závěrečná, když Jennifer umírá. Svého milovaného Olivera, tedy vlastně Ryana O’Neila, požádá, aby si lehl k ní do postele. Když ji obejme, její poslední slova před smrtí jsou „Díky, Ollie.“ Ryan teď na svou nejslavnější roli musí myslet často.


Farrah Fawcett: Velká tragédie

Ze začátku měla Farrah všechno, co si může mladá herečka přát. Byla mladá a krásná, své první role dostala právě proto, že se její fotografie dostaly až k hollywoodským producentům. Patřila k největším sexsymbolům 70. let – plakátů s její fotografi í v červených bikinách se prodalo víc než osm milionů.

První manželství s hercem Lee Majorsem trvalo osm let, poslední roky už spolu ale nežili. Lee neunesl její popularitu v původních dílech Charlieho andílků. Chtěl manželku, která mu každý den připraví večeři. O to bláznivěji se ale Farrah zamilovala do Ryana O’Neila, se kterým má syna Redmonda.

Po bouřlivém rozvodu v roce 1997 si našla nového přítele, producenta Jamese Orra. Když ale o rok později odmítla jeho nabídku k sňatku, pokusil se ji zavraždit. Když se po diagnostikování rakoviny opět sblížila s Ryanem, syn Redmond byl obviněn z pašování heroinu do vězení. Za držení drog byl zatčen už loni na podzim. Farrah tak sice umírá po boku své životní lásky, avšak s trápením kvůli nezodpovědnému synovi.