"Nebudu ho brát na natáčení a chlubit se s ním. Ráno vstávám stejně jako dřív, stejně jako dřív i pracuju. Až si s Oscarem vyhrají děti, skončí na záchodě, vedle Samova," dala se slyšet herečka, která letos získala Oscara za film Předčítač. Její manžel, režisér Sam Mendes, má sošku za Americkou krásu.

"Doufám, že Oscar nezmění to, jak se mnou doposud pracovali režiséři a herečtí kolegové. Já zůstávám stejná," věří třiatřicetiletá Kate, která ze srdce nenávidí, když si má vybírat honosné šaty na slavnostní události typu předávání filmových cen. "Zažila jsem kvůli tomu takové nervy, že celý následující rok asi strávím v pohodlném pyžamu. V tom je mi stejně nejlíp," vtipkovala herečka v rozhovoru pro britský Daily Mail.

Malou odměnu za Oscara si ale dopřeje. Vyrazí se svojí rodinou – manželem, osmiletou dcerou Miou a pětiletým Samem – na dlouhé prázdniny. "Chci si vzít volno na celé léto a úplně vypadnout ze světa filmu. Pronajmeme si dům v Itálii a také možná navštívíme naše oblíbené doupě v Cornwallu, kde je nám krásně," plánuje herečka.