Podle pondělního rozsudku dostane asi 51.000 dolarů (přibližně 960.000 korun). Informovala o tom agentura AP.

Jamie Spears, který si letos v únoru vzal na starosti záležitosti své sedmadvacetileté dcery, doposud dostával měsíčně 10.000 dolarů. Nyní to bude 16.000 dolarů za měsíc, rozdíl mu bude zpětně vyplacen. Hodinová odměna za to, že Britney pomáhá znovu si uspořádat soukromý i profesní život, tak podle AP činí přibližně 75 dolarů.

Spears bude navíc dostávat měsíční příspěvek 1200 dolarů, aby mohl platit kancelář.

Letos v únoru soud Jamie Spearsovi a jednomu losangeleskému právníkovi svěřil dočasnou kontrolu nad záležitostmi jeho starší dcery poté, si dvakrát kvůli problémům s drogami a alkoholem pobyla v psychiatrické léčebně. Koncem října však soudce rozhodl, že toto opatrovnictví je na neomezenou dobu. Britney Spears může později o jeho zrušení požádat.

Zpěvačce, jejíž hvězdnou kariéru na delší dobu přerušila série excesů v soukromém životě, se opět začíná dařit. Její nové album Circus, které vydala na počátku prosince se stalo hned v prvním týdnu nejprodávanější deskou ve Spojených státech a pěti dalších zemích. Na příští rok plánuje Spears turné.

Když Spears vtrhla před deseti lety na popovou scénu, stala se rázem světovou veličinou. V roce 2007 se jí ale vlastní život vymkl z rukou a zpěvačka vévodila bulvárním titulkům kvůli svému pobytu na psychiatrické klinice, ztrátě opatrovnictví svých synů či návštěvám večírků bez spodního prádla. V posledních devíti měsících však Spears zase seká dobrotu.