Snímek The Danish Girl (Dánská dívka) založený na skutečném příběhu má Kidman i produkovat a v roli její manželky se objeví Charlize Theron, napsal list Hollywood Reporter.

Film bude vyprávět příběh dánských umělců Einara a Grety Wegenerových, kteří žili začátkem minulého století v Kodani. Ve 20. letech nabralo jejich manželství nečekaný zvrat, když Einar, kterého má hrát Kidmanová, pózoval své manželce Gretě (již zpodobní Theron) jako model k malbě převlečený za ženu.

Charlize Theron

Charlize Theron
Autor: AFP

Jejich portréty si získaly značnou popularitu a Greta manžela povzbuzovala, aby v ženském přestrojování pokračoval. To, co začalo jako nevinná hra, ale přivedlo Einara k celkové metamorfóze a nakonec v roce 1931 i ke zlomové operaci, která šokovala svět a ohrozila jeho vztah s manželkou.

Lékaři tehdy dokonce zkoušeli několikrát transplantovat vaječníky a následně i dělohu. Podle medicínských záznamů se Wegener narodil jako intersexuál, nikoli jako transsexuál. Jeho pohlaví tedy bylo od narození nejasně formováno a podle odborníků trpěl Klinefelterovým syndromem. Kromě varlat a penisu měl Einar v dutině břišní rudimenty vaječníků.

Režie snímku se má ujmout Anand Tucker, který v roce 2005 natočil film Jeden navíc. Scénář je adaptací stejnojmenného bestselleru Davida Ebershoffa z roku 2000, který napsal na základě skutečného příběhu Wegenerových.

Jak Kidman, tak Theron získaly v uplynulých letech sošku Oscara za role lesbických žen - Kidman ve filmu Hodiny (2002) a Theron za hlavní roli ve snímku Zrůda (2003).