Vypáčené dveře od kuchyně a poničená roleta u domu zpěvačky donutily vdovce okamžitě zalarmovat policii. „Měl jsem domluvený termín s televizním štábem, který chtěl něco natočit před domem v Uhříněvsi. A když jsem se podíval přes plot, viděl jsem vypáčené dveře a zavolal jsem policii,“ řekl Rychtář Blesku. Jeho firma přitom má bezpečnost domu na starosti. Jak to, že mu v centrále nezvonil alarm?! „V posledních dnech nechávali Štaidlové dům nezakódovaný, upozorňoval jsem je na to,“ vysvětluje.

Policie hned zabezpečila místo činu a zavolala Ivetina syna Artura, který je na základě závěti majitelem nemovitosti. Přijel rovnou ze školy taxíkem, Rychtáře ani nepozdravil, rychle policistům odemkl branku a šel s nimi dovnitř. „Moc by mě bolelo, kdyby ukradli nějaké Ivetiny věci, nebo v domě něco poškodili,“ vyprávěl vdovec na ulici.

Video
Video se připravuje ...

Rychtář vylákal Artura a s pláčem se na něj vrhl. David Turek, Petr Soukup

Po zhruba deseti minutách vyšel Ivetin syn z domu a Josef, který se s ním poprvé tváří v tvář setkal od Ivetiny smrti, se k němu okamžitě vydal s nataženou pravicí. Tu mu Artur sice stiskl, v šoku ale zůstal, když ho »otčím« začal objímat a šeptat mu do ucha: „Jsem tu pro tebe...“ Bylo mu to zjevně nepříjemné, a tak raději beze slov utekl do přistaveného taxíku. Rychtář se následně sesypal a propukl v pláč. „Věřím, že jednou přijde a bude mít na mě spoustu otázek, na které jsem připraven mu odpovědět,“ dodal uslzený vdovec.

Fotogalerie
17 fotografií