Posledním přáním Bartošové před tragickou smrtí na kolejích bylo, aby její dům připadl synovi Arturovi. „Od začátku jsem měl jasno v tom, že splním poslední vůli mé ženy. Bohužel musím přemýšlet i do budoucna, a pokud se Arťa rozhodne dům prodat, pokusím se ho za každou cenu získat,“ prozradil Josef Rychtář Blesku.

Tržní cena uhříněvské vily byla před pár lety odhadnuta na osm milionů korun. Vzhledem k tragédii by se cena mohla stále pohybovat na této částce. „Nechci dům pro sebe, chtěl bych z tohoto domu vytvořit muzeum pro fanoušky a ty, kteří měli Ivetku rádi. Nechci na tom však vydělávat,“ odtajnil vdovec své plány. „Vystavil bych tam šaty a boty, ve kterých vystupovala, a taky její obrazy,“ vysvětlil Josef, jak by muzeum vypadalo.

Sama Iveta prý měla s domem velké plány a zrovna v těchto dnech měla finišovat rekonstrukce domu. „Plánovali jsme jako dárek k Arturovým osmnáctinám přistavět na zahradě další část domu, aby měl soukromí a přesto s námi mohl žít,“ přiznal Rychtář. K tomu však kvůli zpěvaččině sebevraždě už nikdy nedošlo.

Fotogalerie
8 fotografií