O tom, že Iveta Bartošová nebyla v posledních letech v pořádku, svědčily její zoufalé esemesky, ve kterých žádala své okolí o pomoc. Jakmile měla příležitost, neváhala zavolat svým známým, aby ji odvezli pryč od Rychtáře. "První prosba přišla před dvěma lety. Převzala jsem ji od Rychtáře v o něco lepším stavu, než když ji Macura odvezl do Itálie. Byla pod prášky a usrkávala víno z hrníčku v kuchyni. Lekla jsem se jí. Měla obrovský monokl pod okem, popelavou kůži, mastné vlasy a nehty na nohou i rukou jako bezdomovec," prozradila týdeníku Sedmička Ivetina blízká kamarádka.

Ivetu chtěla okamžitě odvést ke kadeřnici a kosmetičce, ale v tom jí chtěl Rychtář zabránit. To Bartošovou rozpálilo doběla a třískla do stolu. "Řekla mu, ať vrátí klíče od domu a vypadne," vzpomíná na nepříjemnou situaci kamarádka. Partneři se začali hádat a Iveta trvala na tom, ať vypadne, že už ho o to žádá poněkolikáté, a že už ho nechce nikdy vidět.

Chtěla se jít léčit

Rozzuřený Rychtář se ve vzteku prořekl, že Ivetu skutečně dopuje léky. Zmínil, že když odejde, už jí prášky nebude shánět. Pak jí hodil platíčko s prášky na stůl o odjel. Bartošové se ale neulevilo, naopak měla strach. Tvrdila, že má v domě štěnice a že se Rychtář do domu stejně dostane garáží, od které měl klíče.

Kamarádka ji tedy odvezla k sobě domů. Iveta ji prosila, aby ji hlavně neodvážela domů. Domluvily se na tom, že hned druhý den nastoupí léčbu na Moravě, kterou jí zařídila kamarádka. "Říkala nám, že je na ni zlý, že už to takhle dál nejde. Že se bude léčit, ale musí to být daleko od domova, aby za ní nemohl jezdit," přiznala Ivetina známá.

Rychtář ji zabránil odjet

Druhý den kamarádka odvezla Ivetu domů, aby si vyzvedla nějaké věci, jenže doma zpěvačku čekalo nemilé překvapení. "Z domu byl cítit kouř a dveře byly odemčené. Iveta se celá rozklepala, že je v domě. Strašně se bála," říká žena s tím, že proběhla celý dům, ale Rychtáře nenašla. Obvolala tedy lidi, kteří měli pro Ivetu přijet a odvézt ji do léčebny. Sama musela z místa odjet. Čekala na ni totiž malá dcerka před školou. Jen co odjela, volala jí uplakaná Iveta s tím, že jí Rychtář bouchá na dveře.

Než přivolaní muži stačili přijet, Rychtář se dostal domu a zabránil jim, aby Ivetu do léčebny odvezli. "Iveta je v pořádku a nikam nejede. Koupe se," oznámil jim Rychtář bez dalších diskuzí. Iveta na ně skutečně pak zavolala z horního patra, že jí nic není a že se nikam nepojede. Kamarádka dodnes lituje toho, že tenkrát musela narychlo odjet za svou dcerou. Podle týdeníku Sedmička je dokonce ochotná vše dosvědčit u soudu.

Video
Video se připravuje ...

Ivetin posmrtný vzkaz Pepovi! Až se ho zbavím, uleví se mi... TV Pětka, redakce Blesk.cz

Unikátní kniha o Ivetě Bartošové přichází na český trh. 132 stran jen za 39 Kč! Stačí 1 SMS!
Autor: Archiv Blesku