Poté, co Rychtář dorazil domů, nalezl podle svých slov na podlaze dopis na rozloučenou. Hned zavolal policii a tu také rovnou navedl k trati, kde Iveta skutečně tragicky zahynula.

„První, co bylo, tak nás pan Rychtář poslal na místo, kde skutečně pak byla nalezena mrtvá,“ svěřil jeden z lidí, kteří byli této situaci přítomni. „Byl rozrušený. Řekl, že je to stejné jako před rokem. Prý to bylo jako přes kopírák, jen s tím rozdílem, že se mu ji tehdy podařilo zachránit,“ dodal, a přestože má redakce jeho vyjádření k dispozici, chtěl zůstat v anonymitě.

Je tedy možné, že dopis, který Rychtář předkládá médiím, je z Ivetina předchozího pokusu o sebevraždu?

V rozhovoru pro server Super.cz dnes Rychtář o loňském pokusu o sebevraždu na kolejích otevřeně promluvil. Prý to bylo v den, kdy měla Iveta u sebe dokonce Artura! Rychtářovi, který nebyl doma, prý zavolala, že je na železničním přejezdu. "Celou dobu jsem s ní telefonicky komunikoval a otočil jsem auto a jel jsem rychle domů. Říkal jsem jí: ‚Ivetko, jdi domů, nesmíš takhle uvažovat a tak myslet. Nesmíš to udělat!," řekl Rychtář v rozhovoru.

Ivetiny pokusy o sebevraždu

1993 - Zpěvačka neustála rozchod s Ladislavem Štaidlem, zamkla se v koupelně, spolykala prášky.

1995 - Komplikovaný vztah se Zdeňkem Podhůrským skončil také u kombinace prášky a alkohol. Ivetu zachránila Arturova chůva Golda, která zavolala sanitku.

2006 - Ivetě nevyšel vztah se zvěrolékařem Romanem Hankem, sáhla po břitvě. Poslala příteli zprávu, že už nechce žít.

2011 - Po autobnehodě, kdy se zranil Artur, opět kombinace prášků a alkoholu. Iveta zkolabovala, chodila tehdy s italským hrabětem Martuccim.

2013 - Iveta se chtěla zabít skokem pod vlak?

2014, 29. dubna - Tragický den a dokonaná sebevražda popové princezny Ivety Bartošové.

Video
Video se připravuje ...

Reportáž z místa tragédie: Bartošová si na vlak smrti počkala David Vaníček, Petr Soukup