„V reakci na události na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze se Česká televize rozhodla druhou řadu Stínů v mlze v původním termínu nenasadit. Citlivě vnímáme celospolečenskou situaci a zásadním důvodem programové změny byl obsah třetí epizody, ve které dojde ke střelbě na základní škole. I přes to, že byly scénáře pro druhou řadu dokončeny už v roce 2022, inkriminované scény natočili filmaři na jaře loňského roku a jedná se o fiktivní příběh, tak Česká televize považuje uvedení druhé řady v současné době za nevhodné,“ zdůvodnil změnu ve vysílání programový ředitel ČT Milan Fridrich.

Veřejnoprávní televize se událostem, které otřásly celou společností a reagovala na ně řada státníků a světových osobností věnuje ve svých zpravodajských a publicistických pořadech. Z mnoha úhlů pohledu dává prostor odborníkům z nejrůznějších oblastí i představitelům akademické obce.

„Česká televize plní svoji veřejnoprávní úlohu ať už ve vysílání hlavní zpravodajské relace Události, tak i v rámci kontinuálního vysílání ČT24 a v jejích pořadech – Studio 6, Interview ČT24, Devadesátka, Události, komentáře. V tuto chvíli proto plně stojím za rozhodnutím Milana Fridricha odsunout premiéru druhé řady Stínů v mlze na později, kdy bude vhodnější se i v hrané tvorbě věnovat tématu bezpečnosti na školách,“ říká generální ředitel ČT Jan Souček (49).

Anketa

Je od ČT dobrý krok odložit kriminálku?

Ano, chválím!
Ne.
Je mi to jedno.

Ostatní původně ohlášené jarní premiéry zůstávají beze změny. V neděli 7. ledna se na obrazovkách ČT1 ve 20:10 objeví první díl seriálu Smysl pro tumor a o den později nabídne první program ve 21:25 pokračování komediální série Dobré ráno, Brno!.

Video
Video se připravuje ...

Pietní průvod za oběti střelby na FF UK z Ovocného trhu na náměstí Jana Palacha. Na závěr piety vystoupily společně pěvecké sbory. (4. leden 2024) Veronika Foltová

Fotogalerie
38 fotografií