Nathan Christián Dzaba i Adam Raiter se účastnili soutěže Survivor Česko & Slovensko 2022, kde se už postavili proti sobě. Ani jeden ovšem v soutěži neuspěl. Zatímco Nathan Christian Dzaba musel být lékařsky evakuován po 9. epizodě, Adam Raiter vypadl před polovinou seriálu, když se stal osmým vyřazeným soutěžícím.

Už v Survivoru se ovšem byli zvyklí utkávat, i když ne tak extrémním způsobem, jaké nabídne jejich MMA duel. Zatímco Nathan Christián Dzaba nastoupil za červený tým, který sdružoval známé tváře, Adam Raiter byl členem modrého týmu nováčků před kamerami.

Oktagon: Kdo přežije

Při natáčení se setkali i s moderátorem Ondřejem Novotným. Ten si je oba vyhlédl do své organizace Oktagon MMA. Společně s odvysíláním posledního dílu Survivora tak mohl oznámit, že na stránkách jeho organizace začíná seriál Kdo přežije, který zaznamenává, jak se oba na okamžik, kdy se jeden druhému postaví v kleci připravují.

V seriálu mimo jiné i zaznělo, co stálo za tím, že oba na nabídku utkat se v kleci kývli. Podle jejich spoluhráčů ze Survivoru na tom měla mít podíl rasistická poznámka. Kromě toho zároveň v jednom ze soubojů v rámci natáčení trefil Adam Raiter Nathana Dzabu do hlavy tak, že kvůli tomu musel později odstoupit. Možnosti si vše vyříkat v kleci tak dostanou v rámci Oktagonu 35. V rámci večera se navíc představí i třetí účastník Survivoru - MMA zápasník Gábor Boráros.

Nathan Christián Dzaba

Nathan Christián Dzaba se dříve zkoušel prosadit jako fotbalista. V mládežnických kategoriích začínal v Lokomotivě Trnava, zkoušeli ho ovšem i v Teplicích nebo na Spartě. Ani na jedné adrese se ovšem neprosadil.

Později se mu podařilo připsat si několik zahraničních štací v nižších ligách v Itálii či Španělsku, než se stal hráčem Českého Brodu, který působí ve čtvrté nejvyšší české soutěži.

Kromě fotbalu jej dlouho lákala i účast v reality show. Už v roce 2013 se zkoušel dostat do tehdejšího ročníku SuperStar. Tehdy mu ovšem ještě delší pobyt před televizními kamerami nebyl souzen. Poprvé se tak na obrazovkách na delší dobu objevil až díky reality show Love Island 2021. 

Jen co Love Island skončil, dostal se do další reality show. Tentokrát do první řady Survivor Česko & Slovensko. V tom se stal členem a krátce i kapitánem červeného týmu. Výhry se ovšem nedočkal. V osmém díle totož zkolaboval a o dva díly později bylo oznámeno, že se do soutěže už nevrátí.

Adam Raiter

Adam Raiter se lidem poprvé vryl do paměti díky jeho krátkému vztahu s Agátou Prachařovou. Ten vyšel najevo na začátku roku 2021. Vztah ovšem vydržel jen několik měsíců.

Video
Video se připravuje ...

Adam Raiter ze Survivora: Bylo to tvrdý, ale jinak, než jsem čekal. Po tom, kdo vyhraje, nepátrám... Markéta Reinischová

Znovu se tak s uměleckým truhlářem mohla veřejnost setkat až na začátku roku 2022, kdy byl představen jako jeden ze soutěžících v Survivor Česko & Slovensko. V tom během čtrnácti dílů dokázal předvést své schopnosti jak při jednotlivých výzvách, tak několika duelech. Osudným se mu ovšem stal duel ve čtrnáctém dílu, kdy jej porazil Vladimír Čepek, který později celou soutěž vyhrál.

Oktagon 35

  • Kde: Winning Group Arena Brno
  • Kdy: 17. září 2022 od 18:00
  • Vstupenky: 890 - 12 990 Kč 
Zápasy 

Zápas

Váha

Patrik Kincl vs. Alex Lohoré

Střední váha

Nathan Christián Dzaba vs. Adam Raiter

Střední váha

Robert Pukač vs. Tomáš Meliš

Velterová váha

Vojto Barborík vs. ???

Lehká váha

Al Matavao vs. Radovan Úškrt

Střední váha

Karol Ryšavý vs. František Fodor

Lehká váha

Andrej Kalašnik vs. ???

Velterová váha

Gábor Boráros vs. ???

Velterová váha

Jakub Dohnal vs. ???

Pérová váha

Marek Mazuch vs. Ziko Magengele

Střední váha

Radek Roušal vs. Marek Bartl

Underground 71

Ronald Paradeiser vs. Iamik Furtado

Lehká váha

Jak sledovat Oktagon 35

Oktagon 35 je možné sledovat živě s pomocí PPV na Oktagon.TV. To lze pořídit od 10,99 eur (270 Kč).