Pozitivní a usměvavá Besky si rychle získala srdce diváků a byla favoritkou i porotců. Jenže dle některých diváků, kteří zanechávali své komentáře na facebookových stránkách soutěže, tři slavní kuchaři Veronice nadržovali. S tím ale vítězka nesouhlasí.  

„Potila jsem krev. Opravdu jsem si v té soutěži sáhla na dno. Na absolutní dno. Netuším, v jaké formě by mi měli nadržovat, protože výhru a každou výzvu jsem si zasloužila. Říkám vám to upřímně. Dala jsem do toho všechno a nikdy jsem nepřešla to kolo, že bych si to nevydřela. Nevím, jak to lidé mysleli a ráda bych to věděla,“ divila se kritice diváků Besky. 

Vítězka prestižní soutěže ještě upozornila na to, že filmový střih může udělat velká kouzla. „K té kritice se opravdu nemůžu vyjádřit, protože to cítím jinak a pevně si stojím za tím, že já i ostatní soutěžící jsme dřeli. A myslím si, že porotci by si nedali za klobouk, že vychválili něco, na co mají diametrálně odlišný názor,“ utnula jednou pro vždy spekulace.

Soutěž mě změnila 

Na výhru neprofesionální kuchařka tvrdě pracovala i ve chvílích volna. Kupříkladu se líčila sama doma a čas, který ostatní soutěžící trávili v maskérně, věnovala čtení kuchařek. Besky má totiž fotografickou paměť na recepty a dokáže si je vyfotit a ve vhodnou dobu z paměti pomyslnou vařečkou vylovit. Přesto se něco naučila i během natáčení před kamerami: „Do MasterChefa jsem nebyla příliš etická ohledně surovin. Když mi shnila mrkev, tak jsem si koupila druhou, ale během natáčení jsem si uvědomila, že suroviny mají život. To byl díl s krabem královským, kdy došlo ke katarzi a pak v díle se zero waste,“ narážela Besky na díl, během něhož musela zabít mořského živočicha a zero waste výzvu, kdy musela využít celou kedlubnu.

Besky v podcastu také prozradila, že nedávno obdržela nabídku na vystupování v „mediálním prostoru“. Čeho se konkrétně týkala, zatím neupřesnila. Není ale žádným tajemstvím, že by chtěla mít svůj kuchařský pořad: „Můj velký sen je vrátit se na televizní obrazovky a mít prostor na malinkou kuchařskou show nebo receptík, abych byla s lidmi stále spjatá a ukázala jim, co miluji,“ promluvila o svém největším snu Besky. Jestli se jí to povede, není jasné, ale skoro stoprocentně vydá vlastní kuchařku, která se bude dělit podle elementů na vodu, vzduch, země, oheň. 

Podle Veroniky se bude jednat o její domácí kuchařku, protože všechny recepty si sama vymyslela. Zásadní pro ní je, aby kuchaři z ní připravili jídlo tak, jak zamýšlela. Proto dává recepty na ověření vlastnímu tatínkovi: „On je absolutní laik v kuchyni a skutečně umí jen čaj. A recepty mu vychází,“ řekla s úsměvem Besky.  

Jak by vypadala Veroničina vysněná restaurace, jaké bylo vybírání jídla naslepo v Číně a co vařila dobrého na Štědrý večer, prozradila MasterChef Besky v Blesk Podcast: 

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast - vítězka masterchefa Jiří Marek

Fotogalerie
26 fotografií