Vše bylo po celou dobu přenášeno živě do éteru, aby si pohodovou letní atmosféru Radiokempu Frekvence 1 mohli užít všichni. Návštěvníci mohli navíc na místě nahlédnout pod pokličku vzniku živého vysílání a seznámit se s oblíbenými moderátory Janou Knížkovou, Romanem Mikeschem a Tomášem Fílou, jež mohou slyšet každý den na Frekvenci 1.

Doprovodný program byl během celého odpoledne nabitý různými soutěžemi a kláním. Chybět nemohl ani tolik oblíbený fotostánek vybavený různými bláznivými kostýmy, parukami a dalšími nezbytnými doplňky. Děti i dospělí si u táboráku užili opékání špekáčků. A pokud zrovna moderátoři Frekvence 1 Jana Knížková, Roman Mikesch a Tomáš Fíla nevysílali, tak rozdávali autogramy a úsměvy na všechny strany. Řada posluchačů rádia byla totiž velmi zvědavá, jak vlastně vypadají moderátoři, jejichž hlasy znají velmi důvěrně z éteru.

Hlavní hvězdou kempu byl písničkář Pokáč, který před koncertem uvedl: „Těším se moc, živý hraní chybělo nám všem.“ Pro Frekvenci 1 již více než rok skládá tzv. Pokáčovy rychlovky, jež se staly hned po prvním uvedení hitem sociálních sítí. Glosuje v nich vždy aktuální společenské dění, jež podkresluje vtipným videem. „Jsou to písničky, které za dopoledne napíšu, odpoledne nahraju a druhý den už vůbec nevím, co to bylo,“ prozradil se smíchem Pokáč během vystoupení. Následně zahrál jednu, která je podle něho stále velmi aktuální – Jestli nás Rusko obsadí. Zahrál také jednu fotbalovou Patrik Schick Song. S posluchači se pak rozloučil skladbou Matfyzák na discu. Hned po koncertě, písničkář ani nestihl odejít z pódia, a už zájemci o fotky a autogramy vytvořili dlouhatánskou frontu.

Již příští středu 14. července vyráží Frekvence 1 na další Radiokemp, a to do autokempu Budišov nad Budišovkou. Hostem druhého kempu bude zpěvačka a moderátorka Marta Jandová, pro kterou je Frekvence 1 zároveň domovskou stanicí. „Na letní kemp Frekvence 1 se moc těším. Už kvůli tomu, že i když tomu málokdo bude věřit, kempy miluju. Letos budeme s rodinou stanovat 2x. Těším se na tu atmosféru a budu se snažit přivézt hezké počasí,“ svěřila se oblíbená moderátorka.

Na každém kempu je vždy speciální hudební host, v této roli se postupně střídají Pokáč, Marta Jandová, Xindl X, Sebastian, Miro Žbirka a také kapely Žlutý pes, No Name nebo Čechomor. První kemp odstartoval 7. července, následuje každou středu jeden až do konce prázdnin.

Na vybraných kempech si mohou účastníci na simulátoru vyzkoušet, co se s nimi stane během nehody v autě. Partnerem Radiokempů Frekvence 1 je projekt Bezpečně na cestě, jehož cílem je snížit počet nehod s přímým následkem smrti a zároveň i snížit počet celkových zranění v rámci nehodovosti.

VIDEO: Odstartovaly letošní Radiokempy Frekvence 1, hvězdou prvního byl Pokáč

Video
Video se připravuje ...

Odstartovaly letošní Radiokempy Frekvence 1, hvězdou prvního byl Pokáč Frekvence 1

Fotogalerie
19 fotografií