Nová bláznivá desetidílná „komiksová“ epopej, kterou od 10. května vysílá MALL.TV, má spoustu parametrů, jež nejsou v českém rybníčku úplně obvyklé – je politicky nekorektní, extrémně vulgární, jsou v ní spoře oděné ženy i brutální mučení a vraždění politiků. V moři severských detektivek, repríz Chalupářů a nekonečných mýdlových oper se jedná o hodně divoký projekt.

O čem to vlastně celé je? Máme tu půlmetrového plyšového lva, „českého Iron Mana“, ironicky uchopeného hrdinného ochránce naší vlasti, který bojuje se zločinem, neřádem, korupcí a šlendriánem. S čím nebojuje, to je jeho alkoholismus a závislost na rekreačních a tvrdých drogách.

Kromě toho rád kouří, užívá si s dívkami volných mravů a hledá svého otce – mytickou postavu Největšího Čecha. Bude jím Jaromír Jágr? Nebo Andrej Babiš? Že se jím nestane Petr Kellner zjistil už v epizodě, v níž se objevil i Miloš Zeman.

 

V konverzačně koncipovaném Kapitánu Řípovi, namluveném legendárním dabérem Bohdanem Tůmou (Jim Carrey, Cartman), to však bohatě vynahrazuje. V dalších rolích se představuje Jiří Vyorálek, Petra Nesvačilová, Karolína Krézlová a doyen české komedie Luděk Sobota jako… Luděk Sobota.

Nové díly si můžete pustit každou středu a neděli v noci na MALL.TV. Kdo se v nich prokáže jako největší Čech?

Podívejte se na trailer ZDE!

Fotogalerie
7 fotografií