Po narození dcery začala mít Monika Kokyová, zvaná Mona, zdravotní problémy. Lékaři dlouho tápali, co je příčinou jejích potíží. Až si jednou vyžádala u lékařky ultrazvuk krku a rentgen plic. A přišla šokující zpráva.

„Tady máte telefonní číslo na onkologický ústav. Okamžitě tam zavolejte a objednejte se,“ oznámila jí doktorka. „Potvrdilo se, že je to karcinom štítné žlázy. Já tomu říkám vetřelci, bylo jich tam sedm poprvé,“ vypráví Mona, která podstoupila náročnou léčbu, včetně ozařování.

Jenže po roce jí lékaři řekli další krutou zprávu: „Váš stav se zhoršil, léčba byla neúspěšná. Máte jich tam osm,“ zaznělo z úst doktorů. Monika ale svůj boj nevzdala a rozhodla se podstoupit radioléčbu na uzavřeném oddělení.

„Nesmíte nic a nikam, nevidíte světlo. Nevidíte kolem sebe žádné lidi a všechen čas trávíte jen s pacientem vedle sebe, kterému je zle, tak jako vám. Momenty, které si z léčby pamatuju, jsou, že jsem nevěděla, jestli se mám jít dřív vyzvracet, nebo jít na velkou,“ popsala své nejhorší momenty kuchařka. Ta od té doby zcela přehodnotila své životní priority a zdraví je pro ni na prvním místě.

VIDEO: Soutěžící MasterChef Česko nerespektovala vyhlášenou šéfkuchařku a hvězdu instagramu Kamu.

Video
Video se připravuje ...

Soutěžící MasterChef Česko nerespektovala vyhlášenou šéfkuchařku a hvězdu instagramu Kamu. TV Nova

Fotogalerie
53 fotografií