Rada na svém únorovém zasedání dospěla k závěru, že reportáž mírou zjednodušení, jednostranností a uvedením značně zavádějících informací poskytla dětskému divákovi neúplný a zkreslený obraz událostí v Pásmu Gazy. Upozornění podle místopředsedy Mencla znamená, že už by k obdobnému porušení zákona nemělo dojít, ale pokud by se přesto v podobném duchu odehrálo, mohla by rada za to ve správním řízení udělit pokutu.

Stížnostmi na Zprávičky se zabývala i Rada ČT. Dospěla k závěru, že se stala chyba v redakci zpravodajství a vyzvala redakci, aby k takové chybě nemohlo v budoucnu dojít, řekl poslancům předseda Rady ČT Jan Bednář. Poznamenal, že situace na Blízkém východě je komplikovaná, a aby divák oné zprávě porozuměl, musel by znát historii tamních zemí za minimálně posledních 70 let. Za zásadní chybu označil, že kritizovaná zpráva byla přeložena doslova z převzatého materiálu, který vyrobila alžírská televize. "Věříme, že po těch opatřeních, která přijala redakce zpravodajství, už k něčemu podobnému nedojde," řekl Bednář.

Reportáž ve Zprávičkách informovala o tom, že školáci "na Izraelem okupovaném území Palestiny" se obávají, že je nebude mít kdo učit, protože USA omezily příspěvek OSN určený pro Palestince. Chybějí tak peníze na výplaty a učebnice v palestinském školství. Školáci a jejich učitelé podle Zpráviček věří tomu, že výpadek alespoň částečně dorovnají evropské země.