S redaktory Blesku si domluvila schůzku v restauraci U Žirafy, na kterou se dobelhala s pomocí čtyřkolového chodítka. Bylo vidět, že se velice špatně pohybuje. „Měla bych jít na operaci páteře, ale ještě nevím kdy. Je to čím dál horší,“ říká. Nad vodou ji prý drží její přátelé a pejsek, kterého si vzala z kolínského útulku.

Mezi nejbližší počítá i po skončení natáčení režisérku Helenu Třeštíkovou, s níž je v pravidelném kontaktu, a jejího syna Tomáše. Ten pro ni dokonce sehnal postarší notebook. „Byl to hezkej moment, Marcela byla upřímně dojatá. Je hezký vidět, že je svět v pořádku, a jsem vděčnej za to, že jsem díky vám mohl být u toho,“ pochlubil se syn dokumentaristky na sociální síti.

„Čekala jsem na notebook delší dobu, takže jsem byla ráda,“ libuje si Marcela. „Helenka ho sháněla už před Vánoci, ale jelikož neuspěla, tak dala befel Tomášovi, ten to dal na facebook – a bylo to.“

Internet Marcela sice používá, platí ho ale vždy jen na měsíc dopředu. „Pro mě je to drahý,“ povzdechla si s tím, že by byla vděčná, kdyby jí někdo s platbami pomohl. Kromě počítače jí lidé věnovali také finanční výpomoc, a podporuje ji i Potravinová banka Praha, která jí zdarma dodává ovoce, zeleninu, těstoviny a jiné suroviny.

Dvojnásobná matka Marcela Haverlandová se zapsala do srdcí televizních diváků svým osudem, ve kterém ji potkávala jedna životní pohroma za druhou. Nedokázala najít životního partnera, otec jednoho dítěte se s ní nestýká, otec druhého před pár lety zemřel, dcera jí tragicky zahynula pod koly vlaku a se synem se odcizila. Několikrát se pak pokusila o sebevraždu a dlouhé měsíce strávila v psychiatrických léčebnách.

VIDEO: Marcela Haverlandová v dokumentu Manželské etudy

Fotogalerie
31 fotografií