S Jiřím se Marcela rozvedla už dva roky po svatbě. Od svého muže se s dcerou Ivanou (†24) odstěhovala a postupně se mu úplně odcizily. Když bylo Ivance jen osm let, Marcela Jiřího obvinila ze sexuálního obtěžování!

Následně se s dcerou přestal úplně vídat, další natáčení odmítl. Tentokrát se ale režisérce Manželských etud Heleně Třeštíkové (68) rozhodl svěřit. „Omlouvám se, že ti píšu až teď. Měl jsem nehodu, kdy jsem přišel o nohu. Mám zlomených několik obratlů a vůbec to není dobré. Podíval jsem se smrti do očí,“ napsal dokumentaristce, která jeho zprávu zveřejnila.

„Měl jsem hodně měsíců na lůžku na myšlení a mohu prohlásit, tak jako dříve, že nemám nic společného s obtěžováním Ivanky,“ zopakoval Jiří. „Nechci nikoho využívat, postarám se o sebe sám, ale chci, aby byla pravda zveřejněna,“ dodal. 

Jeho bývalá žena o něm ale slyšet nechce. „My se nevidíme, nestýkáme. Nevím o něm nic, ani nechci. Nemusím o něm vědět vůbec nic,“ prohlásila Marcela na 30. výročí svatby.

Smrt a pokus o sebevraždu

Ivanka zemřela v listopadu 2005. Zachytil ji vlak, když se ve tmě vracela po kolejích do Českého Brodu ze zastávky, do které zřejmě ve spánku přejela. Následující léto se Marcela pokusila o sebevraždu. Poté strávila dlouhé měsíce po psychiatrických léčebnách.

VIDEO: Marcela v Manželských etudách.

Fotogalerie
19 fotografií